Val de aer tropical în mijlocul iernii! Vremea devine neobișnuit de caldă

de | 07.12.2022 12:45 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

După o perioadă în care vremea a fost specifică perioadei în care ne aflăm, Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor fi foarte ridicate în următoarele zile.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei. Temperaturile ar putea să depășească ușor 12 grade, temporar va plouă sau va burniță. Va plouă în majoritatea regiunilor, în nordul Moldovei chiar și precipitații mixte, polei.

Precipitațiile vor continuă și în zilele următoare. La munte va ninge”, a declarat meteorologul Iris Răducanu, potrivit Realitatea.

De asemenea, un val de aer tropical va cuprinde regiunile țării noastre, iar în weekend ne așteaptă temperaturi de primăvară.

Deși își vor face simțită prezența și ploile, vremea va fi mult mai caldă decât normalul perioadei. Potrivit ANM, în acest final de săptămână maximele vor ajunge și la 17 grade.

Totodată, meteorologii spun că va fi o iarnă a extremelor. După temperaturile neobișnuit de calde, valorile vor scădea, din nou simțitor. Luna decembrie va fi caracterizată de o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.

Foto Antena 1

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cutremur în această dimineață! Este al șaptelea din această lună

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole