anchetaonline.ro

Aeroportul din România care își va tripla în 2023 capacitatea de pasageri preluați

de | 07.03.2023 22:15 | Știri, Lifestyle, Național

Aeroportul Sibiu va dispune anul acesta de terminale noi, moderne și își va tripla capacitatea de pasageri preluați.

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor de modernizare și dezvoltare a infrastructurii, Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, la standardele prezentului”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul a mai decalarat de asemenea faptul că acest proiect de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internațional din Sibiu, este o investiție de peste 270 milioane lei, susținută prin fonduri europene și naționale.

Vestea bună este că s-a ajuns deja în prima fază de execuție.

aeroport

Aeroportul Internațional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, și în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri.

 

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul își va tripla practic capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport”, a transmis ministrul într-o postare publicată pe rețeaua de socializare  Facebook.

Nicolae Ciucă mai precizează faptul că acest proiect, este susținut de Guvern și se dorește realizarea lui, la termenul stabilit.

În același registru, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022.

 

La nivelul Guvernului, susținem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea județului și a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

 

Foto: sibiuairport.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aeroport Sibiu