- Demisia directorului Felix Goldbach din fruntea Teatrului ,,Alexandru Davila” din Pitești va lăsa, de la 1 aprilie, postul vacant. Toată lumea se întreabă cine va prelua mandatul până la organizarea unui nou concurs, însă nu s-a oferit, oficial, niciun nume, motiv pentru care totul este la nivel de speculație.
Cel mai vehiculat nume, pe bursa speculațiilor, este însă cel al fostului director Nicolae Poghirc, pe care, în cadrul unor emisiuni TV, conducerea CJ Argeș l-a reamintit într-un mod apreciativ. În acest context, l-am contactat pe fostul manager de la „Davila” pentru a afla dacă în toate aceste zvonuri există și un sâmbure de adevăr.
,,Nu sunt dornic să bat la uși și să-mi ofer serviciile”
„Nu am avut în ultimii doi ani, de când am plecat de la Pitești, niciun contact cu autoritățile din Argeș. Mai mult de atât nu pot să vă spun: în ultimii doi ani nu am avut vreo întrevedere sau vreun telefon cu autorităţile locale.” ne-a declarat Nicolae Poghirc.
La ultima discuție avută, înainte de organizarea concursului care l-a adus manager pe Felix Goldbach, Poghirc declara că „nu voi reveni la Davila decât dacă voi fi chemat”. Va veni dacă va fi chemat de către conducerea CJ Argeș?
Dacă voi fi chemat, mă voi gândi. Personal, nu sunt interesat să vin să îmi ofer serviciile, pentru că am o situație profesională mulțumitoare, un salariu mai mare ca actor la Teatrul Național din Craiova, decât salariul de director al Teatrului Davila. Ca atare, nu sunt dornic să bat la uși și să-mi ofer serviciile.” ne-a declarat Nicolae Poghirc.
Cu alte cuvinte, citind printre rânduri, dacă va fi să vină, atunci va veni mai degrabă în termenii săi decât în cei ai Consiliului Județean Argeș, care dorește un control extrem de strâns asupra a tot ceea ce se întâmplă în Teatru. De mandatul lui Poghirc, dincolo de scandalurile care se vor tranșa în justiție, se leagă o perioadă plină de investiții, dar și de achiziții costisitoare financiar. Poghirc a adus pe scena de la Pitești numeroase producții care au presupus decoruri și colaborări pe bani buni, dar de o calitate pe care nimeni nu o contestă. O calitate care astăzi lipsește Teatrului ,,Davila” pentru că, pe termen lung, chiar nu poți face performanță pe doi lei.