Ai nevoie de cazier? Acum poți să îl obții și online

de | 23.02.2024 15:03 | Național, Lifestyle

Obținerea unui cazier judiciar este un proces important într-o varietate de situații, cum ar fi angajarea, înființarea unei afaceri, în cazul adopției sau pentru obținerea carnetului de conducere, dar și pentru aplicarea pentru vize sau emigrare.

De la 1 februarie, certificatul de cazier judiciar  se poate obține și online, gratuit, prin intermediul a două platforme electronice.

Astfel, cetățenii români care nu au trecute mențiuni în cazier (nu au fost condamnați pentru fapte penale) pot obține la orice oră certificatul de cazier judiciar electronic în câțiva pași simpli.  Acesta poate fi obținut chiar și de pe telefonul mobil.

Potrivit Poliției române, cetățenii au la dispoziție două variante pentru a face acest lucru:

➡️ prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip;
➡️ prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania. În acest caz, doritorii vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la secția de poliție.
După ce au fost urmați pașii de mai sus, cazierul va fi generat imediat, în mod gratuit, și va fi valabil 6 luni.

Foto: captură video Facebook Ministerul Afacerilor Interne, România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poiana Lacului: Şi-a agresat concubina, iar acum a ajuns după gratii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Interne | Poliția Română

Ultimele articole