Ajutor umanitar pentru civilii din Fâșia Gaza. ”Vor fi trimise corturi, paturi, pături, saci de dormit și alte produse”

de | 31.01.2024 14:11 | Național, Economic

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care se aprobă scoaterea din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populația civilă din Fâșia Gaza, afectată în urma conflictului din proximitatea statului Israel, în valoare de 6.073.000 lei, fără TVA, exclusiv transportul, constând în articole de cazarmament prevăzute în anexă la prezenta hotărâre

Lista produselor scoase din rezervele de stat și acordate de către România ca ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, în vederea sprijinirii populației civile din Fâșia Gaza cuprinde: corturi complete – 500 bucăți; paturi, saltele, pături, saci de dormit, perne – câte 2.000 bucăți; cearșafuri, fețe perne – câte 4.000 bucăți.

”Pentru populația civilă din Fâșia Gaza, România se alătură din nou comunității internaționale în acordarea de ajutoare umanitare. Vor fi trimise corturi, paturi, pături, saci de dormit și alte produse necesare populației civile grav afectate de război, în cuantum total de aproximativ 6 milioane de lei. ”, a declarant purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin după finalizarea ședinței Executivului.

Executivul a încheiat circuitul legal de aprobare pentru acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, populației civile din Fâșia Gaza, în valoare de 6,073 milioane lei (fără TVA), exclusiv transportul. Ajutorul umanitar constă în acordarea unor articole de cazarmament. Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), predarea acestora realizându-se în Aeroportul Internațional Otopeni, potrivit informării Executivului. Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vedere predării ajutorului la destinație.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Executivul a decis. Iată ce români vor primi acest ajutor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României

Ultimele articole