Alberto Cristaudi, voluntar SMURD  și Salvamont, a accidentat mortal un român și a fugit de la locul faptei

de | 15.05.2023 13:41 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Alberto Cristaudi, voluntar SMURD  și Salvamont, a accidentat mortal un român și a fugit de la locul faptei

O tragedie a avut loc, azi noapte, pe DN 1C, în localitatea Lăpușel, din Maramureș.

Un cunoscut voluntar italian SMURD şi Salvamont, stabilit în Maramureș, a accidentat mortal un bărbat  și a părăsit locul faptei, în loc să îi acorde victimei primul ajutor.  El susține că s-ar fi întors de două ori, dar nu ar fi văzut victima, astfel a plecat.

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare”, transmite IPJ Maramureş.

Din cauza accidentului, traficul a fost îngreunat. După câteva ore de căutare, cu ajutorul camerelor de supraveghere, polițiștii au reușit să identifice șoferul și a fost dat în consemn la frontiere.

Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore. În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai transmite IPJ Maramureş.

El a fost dus la audieri în fața procurorilor şi poliţiştilor maramureşeni, fiind anchetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În fața anchetatorilor, italianul a declarat că s-ar fi întors de două ori la locul faptei pentru a căuta victima. S-ar fi uitat prin jur, iar dacă nu a văzut nimic a plecat.

Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, transmite IPJ Maramureş.

Alberto Cristaudi s-a stabilit în România în urmă cu 18 ani, unde a rămas ca voluntar. El a fost salvamontist, paramedic SMURD și scafandru profesionist în Maramureş și în Cluj. În prezent este salvamontist în zona Sinaia.

sursă foto Facebook Alberto Cristaudi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Copilă de un an şi jumătate, în stare gravă la spital după ce a băut benzină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Baia Mare | Cluj | Salvamont | Sinaia

Ultimele articole