Recomandări pentru sortarea și depozitarea corectă a deșeurilor reciclabile!

de | 15.05.2023 13:56 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Cu un comportament responsabil, prin gesturi mici, putem proteja mediul prin depozitarea corectă a deșeurilor, pe tipuri de categorii, și chiar să reducem cantitățile de deșeuri generate prin:

-evitarea risipei alimentare – cumpărarea de alimente în exces care ajung la coșul de gunoi;

-folosirea pungilor reutilizabile pentru cumpărături;

-orientarea către produsele vrac și către cele cu mai puțin ambalaj- cu un impact scăzut de mediu;

-orientarea către acele bunuri care pot fi folosite de mai multe ori, renunțând la cele de unică folosință;

-cumpărarea de produse ale căror ambalaje pot fi refolosite.

Sortarea și depozitarea corectă a deșeurilor de ambalaje începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare, transmit reprezentanții societății Salubritate 2000 S.A.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton se colectează în containerul ALBASTRU – exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondentă, calendare etc. De precizat că acestea se colectează uscate și curate.

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal se colectează în containerul GALBEN – exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), caserole din plastic, doze și ambalaje din aluminiu, folie de aluminiu (fără reziduuri alimentare), cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă se colectează în containerul VERDE – exemple: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi duse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în municipiul Pitești, pe strada Dârzu, nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

RECICLÂND DEȘEURILE:

– Conservăm resursele naturale;

-Diminuăm cantitatea deșeurilor;

-Scădem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea;

-Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, mai transmite societatea.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Adrian Păunescu” din Pitești, în vizită la Salubritate 2000 SA

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salubritate 2000 S.A.