Alertă alimentară pe litoral! Pericol descoperit de ANPC

de | 28.06.2022 19:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Inspectorii ANPC atrag atenția turiștilor, care merg pe litoral, în legătură cu ceea ce consumă, după ce au fost descoperite peste 400 de kilograme de pește și fructe de mare depozitate în condiții improprii la o firmă din Constanța.

Conform ANPC, marfa respectivă ar fi trebuit să fie livrată către mai multe restaurante, magazine și supermarketuri de pe litoralul românesc.

Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat”, a transmis președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Societatea în cauză a fost amendată cu 10 mii de lei, iar marfa a fost distrusă în totalitate, având în vedere că nu a fost depozitată la temperatura de minus 18 grade.

Pericolul a fost cu atât mai grav cu cât, în cazul în care un turist se confrunta cu o toxiinfecție alimentară, responsabilitatea ar fi fost pusă pe umerii operatorilor economici care au primit marfă stricată”, a adăugat șeful ANPC.

Atunci când vorbim despre consumarea peștelui și a fructelor de mare, trebuie să fim siguri că temperatura, curățenia și timpul de păstrare au fost respectate cu strictețe.

De asemenea, fructele de mare nu trebuie să miroasă a pește. Mirosul lor trebuie să fie precum cel al brizei marinei, conform ANPC.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

3 cazuri noi de variola maimuței în România

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole