Alertă alimentară! Pepeni cu pesticide în 2 supermarketuri din România

de | 03.05.2022 16:54 | Știri, După locație, Național

Alertă alimentară! Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de pepeni verzi. Aceștia au fost importați din Turcia și potrivit (ANSVSA), a fost descoperit conținut depășit de pesticide.

Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC Microfruits SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat și Imidacloprid.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 13.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, anunță ANSVSA.

Totodată, Carrefour a anunțat retragerea lotului 108 din pepenii verzi din Turcia, vânduți în perioada 18 – 20 aprilie.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.04.2022-20.04.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Carrefour până pe 13.05.2022, urmând să fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, transmite ANSVSA.

Acest anunț este, însă, făcut prea târziu, având în vedere perioada destul de mare care a trecut de la punerea produselor spre vânzare.

 

Foto Eva.ro

A băut, a petrecut apoi a vandalizat peste 50 de mașini! Bărbatul a fost reținut!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA

Ultimele articole