Alertă alimentară! Produs retras din magazinele Lidl

de | 08.02.2024 10:18 | Național, Lifestyle

O nouă alertă alimentară a fost emisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). De această dată, este vorba despre un produs retras din magazinele Lidl și anume „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024.

produs nixe file ansoa rechemare lidl romania - Alertă alimentară! Produs retras din magazinele Lidl

Sursa foto: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA

Potrivit anunțului de rechemare făcut de Lidl și publicat pe site-ul ANSVSA, produsul poate avea valori ridicate de histamină.

Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.”, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Intoxicația cu histamină se manifestă prin înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală.

Cei care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să meargă în magazinele Lidl pentru a-l returna. Oamenii nu sunt nevoiți să prezinte bonul fiscal pentru a-și primi banii înapoi.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal ”, precizează ANSVSA.

Totodată, Lidl România precizează că alte produse vândute în lanțul de magazine sau din gama Nixe „nu sunt afectate de această rechemare”.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Boțești! A intrat cu mașina într-un cap de pod

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Lidl