După programul e-Factura, apare e-TVA

de | 08.02.2024 10:45 | Economic, Național

  • Vești noi pentru români, apare e-TVA!

Potrivit ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, după programul e-Factura, apare e-TVA. Acesta fiind un alt pas spre digitalizarea fiscală.

Digitalizarea fiscală se întâmplă. Cu toate că e un drum cu multe obstacole, iată că România trece de la eternele promisiuni la pași concreți, în fiecare zi. Mai este mult de muncă până la punctul în care gestionarea veniturilor curente ale bugetului de stat, dar și organizarea inspecțiilor fiscale să fie complet digitalizată. Una dintre cele mai mari probleme este gestionarea și analiza cantității uriașe de date, în scopul analizei de risc și pentru atenuarea riscurilor care au un impact negativ major asupra bugetului de stat”, a precizat Marcel Boloș, conform Antena3 CNN.

Ministrul Boloș este de părere că un pas vital la capitolul digitalizării îl reprezintă introducerea sistemului e-TVA.

O inovație care, zic eu, va schimba cu totul interacțiunea contribuabililor cu Ministerul Finanțelor și ANAF.”

Bazat pe datele din e-Factura și e-Case de marcat, e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate.

Astfel, contribuabilii vor beneficia de un proces simplificat, iar autoritățile fiscale vor avea la dispoziție date mai precise și actualizate, contribuind la lupta împotrivă evaziunii.

Am avut o ședință cu direcțiile din MF și ANAF responsabile de proiect, pentru a vedea dacă progresul către implementarea sistemului este în grafic. Echipa face progrese importante, pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024” a mai adăugat ministrul Boloș.

 

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alertă alimentară! Produs retras din magazinele Lidl

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole