Amenințarea cu bombă de pe Aeroportul Otopeni a fost falsă

de | 29.04.2022 08:17 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

INFORMAȚII NOI

În jurul orei 9 dimineața, verificările făcute de către instituțiile statului au fost încheiate. Potrivit oficialilor, s-a dovedit că amenințarea cu bomba a fost falsă.

De asemenea, pasagerii au fost îmbarcați în aeronava Lufthansa, cu destinația Munchen.

Controlul s-a incheiat, nu sunt elemente de interes pirotehnic”, se arată într-un comunicat transmis de SRI.

INFORMAȚII INIȚIALE

Vineri dimineață, a fost anunțată o alertă cu bombă la bordul unui avion care trebuia să decoleze la ora 6:00 din Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni. Aeronava are destinația Munchen.

S-a instituit celulă de criză la nivelul aeroportului, iar oamenii au fost evacuați din avion. În aceste momente, fiecare bagaj al pasagerilor este verificat de către echipele speciale.

În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie 2022, s-a înregistrat o amenințare cu bombă la o aeronavă aparținând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri. La aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări.

Vom reveni cu informații suplimentare atunci când acestea vor fi disponibile.”, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanții aeroportului.

 

Foto descriptiv Mapio.net

Ce se întâmplă cu Dacia în urma deciziei Renault de a se retrage din Rusia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Henri Coandă | Otopeni