Traficantul Alex Copil Bătrân – arestat de BCCO în timp ce se spovedea în biserică!

de | 13.03.2024 15:40 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Pitești

A doua zi trebuia să aibă nunta cu… fiica sa vitregă şi o avea ca naşă pe Ana-Maria Prodan

  • Unul dintre cei mai cunoscuţi băieţi de oraş, acuzat că aproviziona cu droguri lumea bună a Capitalei şi a Piteştiului, a fost săltat de mascaţi în timp ce se spovedea înainte de nuntă. Interlopul urma să se căsătorească cu fiica fostei sale iubite, pe care a crescut-o ca pe propriul copil!
  • Şoc şi groază pentru preotul bisericii când au intrat mascaţii! Acesta i-a rugat să îi lase pe miri să termine măcar spovedania, însă oamenii legii au apreciat că Alex Copil Bătrân trebuie să se spovedească… în altă parte.
  • În ultimele zile, traficantul s-a plimbat pe străzile Piteştiului la volanul unei limuzine Mercedes Maybach ce aparţine celebrei impresare din fotbal, Ana-Maria Prodan, care urma, de altfel, să îi fie naşă la nunta programată a doua zi, nuntă de care s-a ales praful.

Poveste demn de un scenariu de film de la Hollywood, cu toate ingredientele unui blockbuster: acţiune cât cuprinde cu poliţişti, mascaţi şi droguri, poveşti de dragoste cu intrigi şi trădări, dar şi scene comice, prin ridicolul situaţiilor în care protagoniştii au fost surprinşi. Cunoscutul ca băiat de oraș, prieten al VIP-urilor naționale, dar și traficant piteştean de stupefiante Alexandru Mihăilescu, celebru sub apelativele Alex Copil Bătrân sau Alex Santiago, a fost reţinut vineri, 8 martie, de către ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, acesta fiind săltat de mascaţi chiar în timp ce se spovedea unui preot de la o biserică din cartierul Banat.

►Scos de sub patrafir cu mascaţii!

alex copil batran

Alexandru Mihăilescu este unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi de droguri, cu atât mai mult, cu cât – potrivit surselor „Ancheta” – aproviziona cu substanţe interzise aşa-zisa lume bună şi se învârtea în cercuri de celebrităţi ale Capitalei. Prieten foarte apropiat cu fotbalistul Adrian Mutu, cu care se cunoaşte – se pare – din copilărie, Alex Copil Bătrân abia ce ieşise de câteva luni din închisoare, unde ispăşise o pedeapsă cu executare de cinci ani, tot pentru trafic de droguri. Devenit liber însă acesta s-a reîncadrat rapid în „muncă”, revenind se pare la vechile obiceiuri.

În ultimele săptămâni, Alex Mihăilescu era într-o agitaţie totală, deoarece se pregătea de nuntă. Vineri, 8 martie, bărbatul în vârstă de 44 de ani se afla împreună cu viitoarea soţie, de doar 24 de ani, la Biserica „Sf. Apostol Toma” din cartierul piteştean Banat. Cuplul venise să se spovedească la preot, aşa cum cere tradiţia creştină înainte de nuntă, eveniment ce trebuia să aibă loc chiar a doua zi, sâmbătă. Alex Copil Bătrân se afla cu capul sub patrafirul preotului paroh în momentul în care mascaţii au năvălit în sfântul lăcaş şi l-au imobilizat.

Ferm convins că este o farsă făcută de prietenii săi înainte de nuntă, Alex Mihăilescu a izbucnit în râs, amuzându-se copios, în vreme ce popa, şocat de apariţia oamenilor legii în combinezoane negre, nu mai prididea cu rugăminţile la adresa acestora, cerându-le ca măcar să-i lase pe iubăreţi să-şi termine spovedania. Deloc impresionaţi de solemnitatea evenimentului, poliţiştii BCCO Piteşti au apreciat că Alex Copil Bătrân trebuie să se spovedească în altă parte, aşa că l-au luat pe sus pentru a-l duce în faţa procurorilor DIICOT.

Amuzant este şi faptul că, spre deosebire de alte cazuri similare când mascaţii au fost nevoiţi să concentreze ditamai logistica pentru a transfera persoana reţinută de la locul operaţiunii la sediul DIICOT, de data aceasta nu a mai fost nevoie, deoarece biserica de unde a fost săltat Alex Mihăilescu se află fix în spatele parchetului, la câteva zeci de metri.

În timpul percheziţiilor ce au urmat, anchetatorii au descoperit cocaină şi ecstasy, după cum se arată în comunicatul transmis ulterior de DIICOT Piteşti:

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că acesta, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de mare risc (ecstasy și cocaină) către consumatori din municipiul Pitești. Pentru administrarea probatoriului, la data de 8 martie a.c., au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Pitești. Pe parcursul cercetărilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 grame de cocaină și 96 de comprimate de MDMA.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, unde a fost audiat, iar după administrarea probatoriului, procurorii DIICOT au dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.”

După reţinere, procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Alex Mihăilescu, iar sâmbătă 9 martie, taman în ziua în care trebuia să se cunune cu aleasa inimii lui, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a hotărât ca „mirele” să petreacă ceea ce ar fi trebuit să fie luna de miere în spatele gratiilor, primind mandat pentru 30 de zile. Aşa s-a ales praful de nunta cu sute de invitaţi unul şi unul, care urma să aibă loc la un restaurant de lux din Piteşti.

►A crescut-o ca pe propria fiică, apoi a cerut-o de nevastă!

Dar cine este mireasa înlăcrimată, care în loc de jurăminte în faţa preotului s-a ales cu declaraţii la vorbitor? Ei bine, relaţia care trebuia să se concretizeze weekendul trecut cu o cununie pare complet desprinsă din telenovele. Şi asta, pentru că cea cu care traficantul de droguri Alexandru Mihăilescu trebuia să se însoare este, cumva,…. fiica lui vitregă!

alex copil batran si miresica la majorat in 2017

Alex Copil Bătrân şi „miresica”, pe vremea când ea îi era ca un copil!

Ani de zile, Alex Copil Bătrân a trăit cu Maria Rozalia, o femeie apropiată de vârstă, o doamnă divorțată, femeie de afaceri care locuiește la Ștefănești, care la rândul ei are o fiică dintr-o căsătorie anterioară. Înainte de prima arestare, de altfel, se ştia în cercurile de apropiaţi că interlopul trăgea la femeia de afaceri, patroană a unor cămine de bătrâni, ori de câte ori venea la Argeș. Se spune că relația cu doamna de la Ștefănești dura de multă vreme, Alex Copil Bătrân fiind extrem de apropiat de ea, cât și de… copiii acesteia.

Alex Mihăilescu a crescut-o practic ca pe propriul copil pe Karina Coţandra, fiica femeii cu care a avut o relaţie de lungă durată. Numai că „copilul” a crescut şi a crescut chiar frumos, Karina devenind o superbă domnişoară. Frumuseţea şi tinereţea „fiicei” vitrege nu l-au lăsat indiferent pe bărbatul care se iubea de ani de zile cu mama ei şi, la un moment dat, între cei doi s-a înfiripat o relaţie.

Nu este clar care a fost momentul în care Alex Mihăilescu şi Karina Coţandra au devenit iubiţi, în condiţiile în care din 2019 interlopul se află în închisoare, însă se pare că, o vreme, a trăit în paralel cu amândouă şi, pe durata încarcerării, ambele femei, mamă şi fiică, îl vizitau la închisoare. La un moment dat, inevitabilul s-a produs şi – potrivit unor surse din anturajul acestora – mama a aflat că fiica se iubeşte cu bărbatul ei, care, chiar dacă nu îi era tată natural, îi fusese ca un părinte.

Asta nu i-a împiedicat pe cei doi îndrăgostiţi să-şi facă planuri de nuntă, cu atât mai mult, cu cât la scurt timp după eliberarea din puşcărie a lui Alex Mihăilescu, a apărut în peisaj şi… un copil! Pentru că, ei bine, da, fosta viitoare tânără mireasă se pare că este şi însărcinată. Pam, pam!

  •  Fiica a vrut să lucreze în sistemul penitenciar

karina cotandra

În 2017, tânăra îşi serba majoratul şi, în acelaşi an, după absolvirea Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”, dădea examen de admitere la Academia de Poliţie. Coincidenţă sau nu, în mod ironic, Karina Coţandra a dorit să intre la Poliţie pe locurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, susţinând testarea psihologică chiar la Penitenciarul Mioveni. Din nefericire pentru ea, cel „admis” la Penitenciarul Mioveni câţiva ani mai târziu a fost iubitul cu 20 de ani mai în vârstă sau, după caz, „tatăl” vitreg!

  • Mama a fost condamnată într-un dosar DNA

Fosta concubină a interlopului Alex Copil Bătrân, mama miresicii abandonate, nu s-a ţinut nici ea departe de problemele cu legea. Astfel, în 2011, Maria-Rozalia Coţandra a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul de corupţie al fostului subofiţer ISU Ionuţ Neculae, acuzat că cerea bani ca să aranjeze concursuri de angajare. În acest dosar al DNA Piteşti, Maria-Rozalia Coţandra a fost inculpată, pentru că a oferit bani subofiţerului ISU, care ulterior a devenit proxenet şi unul dintre cei mai periculoşi hoţi de locuinţe.

mama si fiica

► Pe străzile Piteştiului, cu Merzanul naşei Ana-Maria Prodan

Detaliile picante din telenovela arestării traficantului de droguri Alex Copil Bătrân nu se opresc aici. Şi asta, pentru că în scenă intră… naşa! Nimeni alta decât celebra impresară de fotbalişti, Ana-Maria Prodan. Personaj cunoscut în Piteşti, prezenţa lui Alex Mihăilescu în oraş în ultimele zile, cu ocazia pregătirilor pentru nuntă, nu a trecut neobservată, interlopul fiind văzut la volanul unei limuzine Maybach cu număr de Ilfov şi literele „AMP”, adică taman iniţialele Prodancei.

ana maria prodan masina

Potrivit surselor „Ancheta”, faptul că Alex Copil Bătrân a tot defilat în ultimele zile prin oraş cu maşina înregistrată pe numele Anei-Maria Prodan nu este o întâmplare, deoarece aceasta trebuia să-i fie naşă la nunta programată sâmbăta trecută la Piteşti, iar mirele rămăsese fără maşină, după ce, în precedentul dosar de trafic de droguri, DIICOT îi confiscase maşina, un Mercedes Benz S350 albastru.

Alex Copil Bătrân – prieten cu vedete din Capitală

colaj ultima caseta alex copil batran si vedete

Alex Copil Bătrân a plecat din Pitești după ce amicii săi de-o viață au luat și ei calea Bucureștiului. Despre el se știe faptul că era prieten intim cu fostul fotbalist Adrian Mutu, de la petrecerile căruia era nelipsit, dar și cu juniorul Traian Tămagă, făcând parte din același cerc de amici. De altfel, Mutu și interlopul piteștean apar fotografiați împreună cu ocazia mai multor evenimente din trecutul celor doi. Nici vedeta TV Bianca Drăgușanu nu a stat departe de cercul lui Alex Copil Bătrân, acesta având la un moment și o relație cu apetisanta blondă – după cum spun gurile rele.

Alexandru Mihăilescu, zis Alex Copil Bătrân, a intrat în vizorul polițiștilor de la Crimă Organizată de prin 2017, atunci când un denunțător l-a turnat. Filat vreme de mai multe luni, în 2019 interlopul piteștean a fost prins în flagrant în parcarea mallului Vivo! Piteşti, în urma procesului fiind trimis pentru cinci ani după gratii.

De această dată, interlopul riscă o pedeapsă şi mai mare, în condiţiile în care porneşte cu statutul de recidivist.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Procuror DIICOT Piteşti – cercetat disciplinar pentru prescrierea dosarului de ultraj al cântăreţului Gheboasă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Mutu | Alex Copil Bătrân | Ana Maria Prodan | BCCO Piteşti. | Bianca Drăgușanu | DIICOT

Ultimele articole