Alexandru Puiu, fondatorul Universității „Constantin Brâncoveanu”, a murit!

de | 12.11.2022 12:35 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle, Pitești

Veste tristă astăzi! Comunitatea academică este în doliu! Profesorul Universitar, Dr Alexandru Puiu, fondatorul Universității „Constantin Brâncoveanu” a decedat.

Alexandru Puiu a fost rector al Academiei de Studii Economice (ASE) din București între anii 1985-1990 și a deținut mai multe funcții cu răspundere de-a lungul anilor.

În anul 1991 a fondat Universitatea „Constantin Brâncoveanu, una dintre primele universități private din țara noastră. Aceasta are trei filiale: la Pitești, Brăila și la Râmnicu Vâlcea.

Alexandru Puiu a condus Universitatea, din poziția de Rector, aproape două decenii, poziționând-o statornic în peisajul calității și al performanțe academice. Obținerea de către Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” a certificatului cu cel mai înalt calificativ – Grad de încredere ridicat – acordat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), a fost confirmarea certă a unei misiuni îndeplinite.

Amintim de asemenea că Alexandru Puiu este tatăl senatorului PSD de Argeș. Ovidiu Puiu.

Alexandru Puiu a fost creator de școală în domeniul managementului afacerilor internaționale, cercetător științific de prestigiu național și internațional, conducător de doctorat și un manager universitar de elită.

Acesta a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice din București, devenind doctor în științe economice (1970) și profesor universitar (1974). În primii 11 ani de activitate a lucrat în Institutul de Cercetări Economice, unde a ajuns la gradul de cercetător ştiinţific principal.

Atât ca cercetător ştiinţific în sistemul Academiei de Ştiinţe, cât şi ca profesor universitar, a publicat peste 40 de tratate, de cursuri universitare şi alte cărţi, circa 400 comunicări, studii şi articole şi a realizat 11 lucrări pe bază de contracte, componentele relevante ale contribuţiei ştiinţifice fiind introducerea în învăţământul superior românesc a unor teme şi probleme vizând: managementul afacerilor economice, cu deosebire aspecte referitoare la negociere şi relaţii publice în afacerile economice, operaţiuni de leasing, franchising, comerţ cu know-how şi licenţierea brevetelor de invenţii, contrapartida, licitaţii internaţionale; a reintrodus cunoştinţe despre burse etc

În anul 2013 Ministerul Educatiei Naționale i-a acordat Diploma de onoare pentru ”rezultate remarcabile aduse la dezvoltarea și cercetarea managementului afacerilor economice internaționale, în cinstea meritelor de făuritor de școală”.

A fost numit cetățean de onoare al municipiilor Pitești, Brăila, Râmnicu Vâlcea și al comunei natale, Făgețelu din județul Olt.

Biroul de presă al Universității ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești a anunțat faptul că sicriul va fi depus la Biserica Mavrodolu, duminică 13 noiembrie, începând cu ora 12,00 iar slujba de înmormântare va avea loc în data de 14 noiembrie la ora 12,00.

 

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: