anchetaonline.ro

Voucherele sociale vor fi alimentate cu a patra tranșă. Când intră pe card cei 250 lei

de | 12.11.2022 13:30 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • Cardurile sociale urmează să fie alimentate cu a patra tranșă de bani.

 

O veste extrem de bună pentru românii care beneficiază de aceste carduri, este faptul că autoritățile au anunțat zilele trecute că vor grăbi procesul de virare a tranşei din luna decembrie.

O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

 

Banii ar urma să fie virați pe cardurile sociale sau vouchere pentru alimente între 12 și 16 decembrie.

De menționat faptul că aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

 

cardurile sociale vouchere

 

Cine beneficiază de acest ajutor financiar:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Vouchere sociale

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.

 

vouchere alimente sociale

 

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene au subliniat faptul că aceste tichete pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde.

 

Conform OUG nr. 63/2022, prin intermediul tichetelor sociale emise prin programul ”Sprijin pentru România” pot fi achiziționate orice produse alimentare și/sau mese calde (art.6 alin. 3), exclusiv din rețeaua unităților afiliate care au încheiat cu emitenții cardurilor contracte.

 

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor.”, a transmis Ministerul.

 

Foto descriptiv

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: