Noi vouchere pentru români! Banii vor intra direct pe card

de | 09.11.2022 11:27 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Noi vouchere sociale vor fi distribuite românilor care se află într-o situație vulnerabilă, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Banii ar putea fi utilizați pentru plata facturilor, extrem de costisitoare în această perioadă, dar și pentru cumpărarea unor aparate electrocasnice cu un consum redus de energie.

Potrivit ministrului, voucherele vor fi alocate din două în două luni și vor fi în valoare de 250 de lei. Cei care ar beneficia de sumele de bani, sunt românii care au venituri sub 1.000 de lei pe lună.

Fondurile pentru aceste vouchere urmează să vină de la Uniunea Europeană.

Noi ne referim la grupuri vulnerabile. Problema acestui sprijin în perioada aceasta de criză energetică o punem pentru beneficiarii – persoane sau gospodării vulnerabile. Înțelesul pe care l-am avut până acum este că: tot ce este sub nivelul pensiei minime sociale de 1.000 de lei”, a transmis Marcel Boloș.

De asemenea, ministrul Boloș a precizat că sumele ar putea acoperi și prețul energiei electrice și pe cel al gazelor, însă trebuie acordată o atenție deosebită asupra „modului în care ne raportăm – ca modalitate de acordare.”

Așa cum s-a prezentat de către Comisie, sunt trei tipuri de măsuri ce urmează a fi implementate de statele membre, şi anume: sprijin pentru gospodăriile vulnerabile în perioada de criză energetică. Fac mențiunea că acest sprijin, în momentul de față, poate să îmbrace forma atât a compensării unei părți din prețul plafonat la energie, dar şi forma unor vouchere, care pot fi acordate acestor gospodării considerate vulnerabile în spiritul regulamentelor Comisiei Europene”, a adăugat Marcel Boloş.

Înainte de a fi implementată una dintre măsuri, Guvernul așteaptă forma finală a Regulamentului CE.

Foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru români! Despre voucherele sociale în luna decembrie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole