anchetaonline.ro

Salina Argeș – Afecțiuni ce pot fi tratate prin salinoterapie

de | 09.11.2022 12:39 | Știri, Anunțuri, Județean, Lifestyle, Pitești

Salinele sunt considerate cele mai purificate spații, în care oricine poate petrece timp, indiferent de vârstă.

Proprietățile curative ale sării transformă salinele în locul ideal pentru haloterapie, termenul utilizat pentru descrierea terapiei cu aerosoli salini.

Aerosolii salini contribuie la fortificarea imunității organismului, prin buna oxigenare a plămânilor și contribuția la producerea dilatațiilor necesare la nivelul bronhiilor.

Salinoterapia a ajuns să fie utilizată la scară largă, cu precădere pentru tratarea şi recuperarea persoanelor cu astm bronsic, cu bronşite cronice, cu sinuzite, dar şi a celor cu dermatite alergice sau cu psoriazis, dovedindu-şi eficienţa şi în terapia rănilor şi a arsurilor”, spune medicul primar balneofizioterapie şi recuperare medicală Georgiana Tache de la Centrul „Medical Care” din Bucureşti.

 

salina salinoterapia

 

Stimulează imunitatea şi tratează insomniile. Un alt beneficiu major al salinoterapiei este stimularea sistemului imunitar. Astfel, pe termen lung, această terapie tonifică organismul şi îl protejează de infecţii.

De asemenea, inhalarea aerosolilor din saline reglează metabolismul şi ajută la tratarea unor probleme cauzate de stres precum tulburările de somn şi anxietatea.

salinoterapia salina arges

Totuşi, terapia cu sare are şi contraindicaţii, nefiind recomandată persoanelor cu tuberculoză pulmonară, celor cu micoze la nivelul plămânilor sau celor cu cancer pulmonar.

Tratamentele balneare în saline sunt contraindicate şi persoanelor diagnosticate cu cardiopatie ischemică, cu hipertensiune arterială netratată, epilepsie, claustrofobie şi femeilor însărcinate în ultima lună de sarcină. De asemenea, bolile contagioase trebuie tratate înainte de a face salinoterapie”, mai spune medicul Georgiana Tache.

 

Prima salină din Argeș și-a deschis porțile în această vară, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

salina arges aer salin

Încăperea este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.

Concentrația de aerosoli salini în Salina Argeș ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri de sare.

aer salin salinoterapia salina Argeș

Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00.

Mai multe informații puteți afla la numărul de telefon: 0771 287 146.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: salina Argeș
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: