O agenție de modeling și un ONG- cercetate pentru exploatarea sexuală a minorilor

de | 09.11.2022 12:41 | Știri

Percheziții de amploare desfășurate, miercuri, la o grupare care racola persoane minore pentru a le trafic și exploata sexual.

Totul se desfășura prin intermediul unei agenții de modeling și a unui ONG din Iași. Astăzi, DIICOT și BCCO fac cinci percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme.

Conform cercetărilor, faptele au avut loc pe o perioadă de 16 ani, din 2000 până în 2016, mai multe minore fiind recrutate prin agenția de modeling sau a organizației neguvernamentale, iar ulterior erau exploatate sexual, fiind constrânse psihic, prin manipulare și abuz emoțional. Cinci victime au fost identificate până în acest moment.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modeling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional)”, au transmis procurorii.

Victimele au fost consiliate psihologic. De asemenea, DIICOT precizează că acțiunea este sprijinită de o Organizație nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane.

Foto descriptiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: