anchetaonline.ro

Veste bună pentru români! Despre voucherele sociale în luna decembrie!

de | 24.10.2022 17:56 | Știri, Economic, Național

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce se va întâmpla cu vouchere sociale în luna decembrie. Astfel, vestea bună care îi va bucura pe români vizează alimentarea voucherelor sociale mult mai devreme decât data stabilită. Acestă decizie a fost luată pentru ca românii să poată avea bani pentru pregătirea sărbătorilor.

Astfel, ministrul Muncii a spus că cei care beneficiază de voucherele pentru alimente vor primi a treia tranșă de bani pe parcursul săptămânii următoare. De asemenea, acesta a promis că românii vor primi ultima tranșă de bani înaintea sărbătorilor de iarnă.

Săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu a treia a tranșă pentru octombrie. Suntem în discuții, e normal ca in luna decembrie să fie alimentate cardurile mai devreme decât în celelalte trei luni şi banii să intre în conturi şi sa poată fi utilizați înainte de sărbători”, a precizat ministrul Muncii.

Totodată, vizând subiectul pensiilor, Budăi nu a dat detalii cu privire la data la care pensiile românilor vor crește, însă a spus că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp.

Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor. Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

Acum suntem în perioada de asistență tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunța, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale”, a precizat Budăi la România TV.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bani de la stat pentru acești români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: