Bani de la stat pentru acești români

de | 24.10.2022 09:00 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Statul vrea să întindă o mână de ajutor românilor cu venituri mici, care nu se pot bucura de un trai decent. Din anul 2024, cei cu o situație financiară precară vor primi un venit minim de incluziune.

Suma va fi reprezentată de venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. De acest venit pot beneficia persoanele singure ori familiile cu situație financiară precară, format din ajutorul de incluziune sau ajutorul pentru familia cu copii.

Pentru a primi acest ajutor financiar se impun anumite condiții, iar principala dintre acestea este ca persoana în cauză să nu aibă un venit mai mare de 700 de lei. De asemenea, dacă venitul unei persoane se încadrează în această sumă, dar deține bunuri în proprietate, închiriere, etc, nu poate beneficia de venitul de incluziune.

Suma va fi în valoare de 275 de lei pentru membru de familie și 400 de lei pentru oamenii singuri cu vârsta de peste 65 de ani.

În ceea ce privește familia cu copii, a doua componentă a venitului minim de incluziune, valoarea venitului minim va fi decisă în funcție de componența și mărimea familie, suma maximă putând fi de 480 de lei.

Suma de bani va fi acordată lunar, după ce va fi aprobată o cerere depusă la primăria de domiciliu a persoanei în cauză, conform normelor în vigoare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

eMag şi Altex au stabilit data Black Friday 2022!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole