anchetaonline.ro

Locuitorii oraşului Costeşti – invitaţi de primărie la Focul lui Sumedru

de | 24.10.2022 17:30 | Știri, Administrație, Costești, Județean, Lifestyle

  • Focul lui Sumedru la Costești!

 

Tradiţie străveche păstrată de milenii în special în zona Muscelului, Focul lui Sumedru s-a extins în ultimii ani şi în localităţile din partea sudică a judeţului.

La Costeşti, această sărbătoare a devenit deja un obicei al locului.

Şi anul acesta, primarul oraşului, ing. Ion Baicea, îi invită pe locuitorii Costeştiului la „Focul lui Sumedru“, marți, 25 octombrie 2022, începând cu orele 17:00, în incinta stadionului orășenesc Costești.

Autorităţile sunt sprijinite în acest demers şi de către o serie de sponsori, care vor asigura buna desfășurare a acestui obicei tradițional – după cum dă asigurări edilul oraşului.

focul-lui-sumedru Costești

În fiecare an, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înainte de sărbătoarea Sfântului Dumitru, se aprind focuri, iar oamenii se adună în jurul acestora. În jurul focului se strigă „Hai la focul lui Sumedru”, iar tinerii sar peste flăcări pentru a fi sănătoși tot anul, în vreme ce femeile împart covrigi, fructe, nuci și un păhărel de vin sau de tărie.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti