Alin Călinescu: Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine!

de | 18.03.2024 20:16 | Din ediția tipărită, Mioveni, Politic

  • 3 miniștri au venit în Argeș pentru lansarea lui Alin Călinescu la Primăria Mioveni

Nu mai puțin de trei miniștri au fost prezenți la evenimentul de lansare a candidaturii lui Alin Călinescu, din partea PNL, la Primăria orașului Mioveni, respectiv ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care este și președintele organizației liberale județene, ministrul Culturii, Raluca Turcan, și ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea. De asemenea, pe lângă liderii și parlamentarii argeșeni, au mai fost în sală președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, deputatul PNL Andrei Alexandru și senatorul PNL, Toma Petcu.

Sursă foto: ediția tipărită.

”Candidez cu mult curaj și o încredere foarte mare în victorie. Iubesc foarte tare orașul Mioveni! Și îmi doresc ca acest oraș să fie condus de o echipă performantă, o echipă care știe politică, o echipă care cunoaște administrație, o echipă nouă, o echipă tânără și o echipă de care sunt extrem de mândru. (…) Este pentru prima dată când mediul de afaceri din Mioveni se implică în mod direct în politică, în politica orașului nostru, printr-un membru ce se va regăsi în viitorul Consiliu Local. (…) Vom face din Mioveni un oraș de top. Și, pentru că am fost crescut în spirit de echipă, sunt foarte importanți cei din Mioveni, care ni s-au alăturat, și nu sunt puțini! Zilnic vin alături de noi, să știți, într-un număr foarte mare! Vom avea cea mai puternică echipă la Mioveni pentru mandatul 2024 – 2028. ”, a declarat candidatul la Primăria Mioveni, Alin Călinescu. Acesta nu a uitat să îi mulțumească celui care l-a susținut pe funcția de manager al Centrului Cultural Mioveni, Ion Georgescu.  La finalul discursului său și-a prezentat și echipa alături de care candidează la Primăria Mioveni, din care fac parte foarte mulți profesori, ingineri de pe platforma Dacia și antreprenori.

În contextul în care a creat cea mai mare agitaţie electorală din Argeş, Alin Călinescu se raportează la această candidatură ca la o bătălie în care trebuie şi îşi doreşte să învingă. Manager certificat prin rezultatele obţinute, declarat dintotdeauna (cu mult dinaintea rupturii de PSD) de către primarul Georgescu ca fiind omul pe care îl vede venind în urma sa, Alin Călinescu se declară pregătit, din toate punctele de vedere, să preia administraţia din Mioveni şi să o dezvolte către o nouă etapă.

  • Candidați din partea PNL la Primăria Mioveni. Cum vă evaluați șansele?

Pentru moment, focusul meu este pe conectarea și înţelegerea nevoilor locuitorilor orașului Mioveni. Este important să recunoaștem că fiecare partid politic îsi promovează propria echipă și viziune. În ceea ce ne privește, echipa PNL Mioveni este determinată să aducă schimbări pozitive și, cel mai important, să fie receptivă la cerințele comunității.

În ceea ce privește evaluarea șanselor, am încredere în capacitatea alegătorilor de a decide cine este cel mai potrivit să îi reprezinte.

alin calinescu1 1 - Alin Călinescu: Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine!

  • Ați trecut recent în tabăra liberală și intrați direct în pâine cu pregătirile pentru campanie. A trebuit, așadar, să vă acomodați din mers cu noua echipă. Cât de ușor sau dificil v-a fost? Vorbim și de o echipă care v-a fost adversară la Mioveni.

Eu, personal, am fost membru într-un partid politic, ca fiind parte din echipa domnului primar, care mi-a fost mentor și am colaborat, în acest fel, cu administrația publică locală. În calitate de director al Centrului Cultural Mioveni, am avut o colaborare profesională eficientă, având sprijinul tuturor membrilor din Consiliul Local. Consider că am reușit mereu să combin utilul cu plăcutul în activitatea mea și în relația cu colegii mei.

Încerc să aduc în noua echipă experiența acumulată în aceşti ani. Liberalismul – atât ca doctrină, cât și ca mișcare socială – necesită o deschidere largă, iar echipa PNL Mioveni se angajează să aducă această deschidere prin intermediul unei oferte electorale fundamentate pe proiectele noastre. Ne bazăm pe sprijinul tuturor cetățenilor orașului Mioveni pentru a reuși să obținem votul de încredere al comunității. Contăm pe susţinerea tuturor simpatizanților PNL, dar şi a tinerilor din Mioveni, pentru a-i convinge pe cât mai mulți să se prezinte la vot și să ne acorde sprijinul lor.

alin calinescu cu alina si norris - Alin Călinescu: Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine!

  • Ce găsiți diferit în a lucra cu această nouă echipă?

Dorința echipei PNL Mioveni, alcătuită din 19 consilieri și primar, este de a se afirma pe plan politic și administrativ prin implementarea de proiecte tehnico-edilitare, esențiale pentru toţi cetățenii, pentru mediul privat, marile companii, dar și pentru tinerii cu studii superioare, care – deși sunt majoritari și au acumulat cunoștințe inovatoare – nu au oportunități adecvate de a le pune în practică, așa cum a fost proiectul  ”UNIVERSUL ȘTIINȚEI ACASĂ LA ROMÂNI”.

  • Plecarea dumneavoastră din PSD ar mai fi avut loc dacă primarul Ion Georgescu nu ar fi fost exclus din partid?

Nu, însă am fost instigat de modul în care a fost tratat în ziua de 4 octombrie, la nivel central și județean, prin excluderea sa din partid. Este important să menționez că în acea perioadă și în zilele ce au urmat, Organizația Mioveni s-a opus acestei decizii și nu a fost de acord cu excluderea domnului primar. Cred că și în prezent foștii mei colegi nu sunt de acord cu această decizie.

Am fost singurul care și-a exprimat solidaritatea față de Ion Georgescu prin plecarea mea, însă stiu că există mulți alți foști colegi care sunt de acord cu mine, dar le este teamă să vorbească sau să se manifeste, însă sunt convins că se vor exprima prin vot. Vă rog să urmăriți această evoluție!

  • Primarul Ion Georgescu vă va susține în mod activ în campanie? Ați fi candidat și fără să fi avut susținerea sa?

Având în vedere excluderea și denigrarea sa din ultima perioadă, sunt ferm convins că DA! Am avut oportunitatea să lucrez cu domnul Georgescu, să fac parte din aceeași echipă și am început să îl cunosc. Este o persoană orgolioasă: chiar și atunci când nu vorbește, transmite un mesaj clar. Având în vedere întâmplările recente și cunoscându-l, sunt convins că nu uită și nu iartă, în special linșajul mediatic la care a fost supus nu doar el, ci și familia sa. De asemenea, aș dori să clarific că nu am fost niciodată ginerele domnului primar. Ce se vehiculează în spațiul public în ultima perioadă, repet, mă determină să subliniez că nu aș fi candidat niciodată dacă domnia-sa nu ar fi fost marginalizat pe diferite criterii de un segment colegial din fosta organizație.

Personal, nu m-am dezis niciodată și nici nu o voi face şi – până la o soluție definitivă a instanței de judecată – eu îi acord prezumția de nevinovăție.

Am găsit în PNL Mioveni o familie politică unită, armonioasă și dornică să se implice în viața politică a orașului Mioveni și a județului Argeș. De asemenea, sunt ajutat de colegii mei și conducerea județului, inclusiv de primarii PNL.

echipa de la mioveni - Alin Călinescu: Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine!

  • Există foști colegi din PSD care v-au susținut/încurajat această decizie?

Da! Există colegi în PSD cărora le pare rău că am plecat, mulți îmi spun că mă vor vota pe mine, alături de echipa mea. Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine.

Ei sunt dezamăgiți de atmosfera politică și de administrația din interiorul organizației PSD Mioveni din ultimele cinci luni. În prezent, nu mai reprezintă o singură echipă, ci sunt bulversați, lipsiți de un lider și supărați, pentru că, de obicei, au fost conduși spre victorie. Acum s-au divizat în mai multe grupuri, în funcție de propriile interese.

Din cât știu eu, va fi dificil pentru ei să se reunească într-o singură echipă. Sunt sigur că, după anunțarea candidatului și a echipei, vor începe plecările către alte partide.

Ceea ce v-am spus cu toată sinceritatea și cu părere de rău se va confirma în perioada următoare. Eu, având în trecut o relație apropiată cu ei, în comparație cu conducerea județeană – care vede lucrurile diferit de la centru – pot afirma că practica întotdeauna învinge teoria.

În final, vreau să le mulțumesc foștilor colegi pentru susținerea pe care au arătat-o față de mine.

  • Care va fi proiectul cu care veți veni în fața cetățenilor? Ce le propuneți, mai exact?

În primul rând, ne angajăm să continuăm tot ceea ce a fost inițiat şi contribuie la dezvoltarea oraşului. Am observat acest fenomen: de exemplu, în primul său mandat, domnul Georgescu a continuat toate proiectele aflate în derulare de către răposatul Vasile Costescu. Acestea sunt proiectele pe care le cunosc și în care am fost implicat alături de echipa sa.

Echipa PNL, împreună cu mine, va veni cu proiecte noi în toate domeniile de activitate: sănătate, învățământ, sectorul privat, sportul de masă, cultură, culte și religie. În prezent, nu pot detalia aceste proiecte, deoarece nu dorim să oferim idei competitorilor sau adversarilor din Mioveni.

Cu siguranță, vom prezenta aceste proiecte în campania electorală și le vom transmite și mass-mediei. Consider că strategiile se elaborează, nu se dezvăluie înainte de momentul potrivit.

alin calinescu cu ministrii la mioveni - Alin Călinescu: Sunt foşti colegi care mi-au promis că îmi vor da votul pe toate cele 4 buletine!

  • Din feedbackul pe care îl aveți din partea populației, ce au înțeles oamenii din mișcările care au avut loc pe scena politică de la Mioveni?

Oamenii au realizat că la alegerile locale, în primul rând, contează OMUL și apoi partidul și doctrina politică.

Cetățenii sunt atenți la acțiunile primarului suspendat Ion Georgescu și, probabil, după ce se vor clarifica aspectele, își vor exprima opțiunea. Prin mesajul video emoționant pe care l-a transmis, domnia-sa a arătat că se gândește negreșit la binele orașului Mioveni și la toți locuitorii săi.

  • Care este mesajul pe care îl transmiteți celor cărora le veți cere votul?

Să aibă încredere în mine și în colegii mei că dorim o administrare și o guvernare mai bună pentru toti locuitorii orașului Mioveni. Ca și voi, noi și familiile noastre facem parte din această comunitate și suntem direct implicați în viața sa.

Orice idee propusă de oamenii din Mioveni poate fi preluată de mine și de echipa mea și transformată în proiecte concrete pentru beneficiul comunității.

Material realizat de Sofia Paul.

Sursă foto: Facebook PNL Argeș și ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Hotărât să câștige Primăria Mioveni. Alin Călinescu i-a mulțumit lui Ion Georgescu: ”Sunt convins că în acest moment este mândru de mine!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alin Călinescu

Ultimele articole