anchetaonline.ro

Alina Gorghiu a vorbit cu președintele Ungariei despre războiul din Ucraina

de | 07.09.2022 18:25 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Miercuri, 7 septembrie, președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu a avut o întrevedere cu pPreședintele Ungariei, Katalin Novák, aflată în vizită oficială în România.

Președintele Ungariei a primit felicitări pentru preluarea funcției, Alina Gorghiu urându-i succes și punctând faptul că prima vizită la Parlamentul României în noua calitate oficială poate constitui un moment oportun pentru lansarea unui dialog bilateral consolidat, inclusiv pe linie parlamentară.

De asemenea, având în vedere că în 2022 se împlinesc 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic româno-ungar, președintele interimar al Senatului a precizat că este nevoie de identificarea unor noi oportunități de cooperare și avansarea de proiecte de interes comun pentru cetățenii celor două țări și de consolidare a domeniilor de cooperare existente – transfrontalier, agricultură, sănătate, infrastructură – și identificarea altor domenii de interes reciproc în cooperarea sectorială.

alina gorghiu 2 - Alina Gorghiu a vorbit cu președintele Ungariei despre războiul din Ucraina

Katalin Novák a exprimat susținerea Ungariei pentru aderarea României la spațiul Schengen.

De asemenea, s-a vorbit despre oportunitatea cooperării parlamentare în vederea efectuării schimbului de bune practici legislative pentru stimularea natalității, precum și pentru promovarea și protejarea drepturilor minorității române din Ungaria.

alina gorghiu 3 - Alina Gorghiu a vorbit cu președintele Ungariei despre războiul din Ucraina

Mai mult, Alina Gorghiu și Katalin Novák au vorbit și despre agresiunea premeditată, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, angajamentul României de a sprijini efortul de reconstrucţie a Ucrainei şi susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova şi Ucrainei pe baza principiului meritelor proprii şi îndeplinirii criteriilor de aderare, eliminarea dependenţei energetice de Rusia a statelor europene, diversificarea surselor de furnizare de gaze naturale, accelerarea implementării proiectelor de energie regenerabilă şi dezvoltarea infrastructurii energetice.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: „Pentru România, aderarea la OCDE și la spațiul Schengen constituie priorități strategice”

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Parlamentul României | Rusia | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: