Alina Gorghiu: ”Biserica de la Florica, realizată de celebrul André Lecomte du Noüy, va fi reabilitată”

de | 07.01.2024 11:35 | Național, Lifestyle

Biserica de la Florica, va fi reabilitată, ca și Biserica de la Golești. Anunțul a fost făcut astăzi de Alina Gorghiu, ministrul Justiției și senator liberal, care a transmis cu această ocazie și un mesaj celor care își sărbătoresc onomastica.

Am mulți prieteni care azi sărbătoresc! Sunteți în jur de două milioane de aniversări azi, de Sfântului Ioan! Vă urez viață lungă și frumoasă.

Gândurile mele merg astăzi și în locul care a dat României cei mai importanți Ioni din istorie, Ion C. Bratianu și Ionel Brătianu, unde biserica ctitorită de ei își sărbătorește hramul la care participă sute de argeșeni.

Sunt bucuroasă să vă anunț că atât Biserica de la Florica, realizată de celebrul André Lecomte du Noüy, va fi reabilitată, ca și Biserica de la Golești, monument istoric de la 1646, iar după zeci de ani de uitare din partea autorităților locale, pentru prima oară, aceste bijuterii arhitectonice de importanță natională s-au bucurat de finanțari din partea Secretariatul de Stat pentru Culte. Mă bucur că reușim împreună să facem puțin bine,a transmis pe pagina de Facebook, Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președinta PNL Argeș.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole