Alina Gorghiu: Declaraţiile recente ale liderului USR Cătălin Drulă sunt nocive pentru statul de drept din România

de | 24.11.2023 17:04 | Național, Politic

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a precizat că declaraţiile liderului USR Cătălin Drulă sunt ”nocive pentru statul de drept din România. Ea a adăugat că toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statut, de demnitate, de salariu, de carnetul de partid”, iar PNL va vota în favoarea cererii Parchetului așa cum a făcut de fiecare dată.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, la un eveniment organizat de Renew Europe şi USR, că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice, iar statul de drept este călcat în picioare.

“Ca ministru al Justitiei trebuie să resping categoric afirmațiile lansate în spațiul public de partidul politic USR, nocive pentru statul de drept, potrivit cărora DNA este un instrument politic, iar justiția poate și trebuie să acheteze pe oricine dar, când se ajunge la membrii propriului partid, iată că devine o vânătoare politică.

Nu credeam să văd repetarea erorilor comise de Dragnea pe scena politică românească și a atacurilor acestuia la adresa justiției și a statului de drept. Discursul PSD în epoca Dragnea a produs imense daune României din toate punctele de vedere.

Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statut, de demnitate, de salariu, de carnetul de partid.

PNL, ca partid politic responsabil, va vota în favoarea cererii Parchetului așa cum a făcut de fiecare dată. Votul pentru ridicarea imunității în cazul oricărui parlamentar, indiferent de culoarea politică, este un act de coerență cu valorile democratice. Am încredere în justiție și nu voi comenta absolut nimic legat de ancheta în curs. Voi îndeplini cu maximă celeritate rolul care revine ministrului justiției în procedura în curs”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, potrivit informării primite.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Câmpulung și-a ales președintele. Senatorul Dănuț Bica prezent la eveniment

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu