Alina Gorghiu: ”Drogurile sunt o amenințare la adresa sănătății publice și securității naționale!”

de | 12.10.2023 17:54 | Național, Politic

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, consideră că în 2024 fenomenul drogurilor se va menţine pe trend crescător, aceasta fiind tendinţa la nivel mondial. Totodată, Alina Gorghiu a explicat că ”legislația trebuie îmbunătățită, însă asta trebuie să se realizeze în mod uniform”.

Ministrul Justiției a explicat că în lupta împotriva drogurilor trebuie o coordonare instituțională și trebuie alocate resurse. Și în acest sens, astăzi, în ședința de Guvern, s-a aprobat suplimentarea schemei de personal DIICOT cu 25 posturi de procurori, 20 posturi de grefieri, 5 posturi de personal auxiliar.

”Lupta împotriva drogurilor, azi pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Drogurile sunt o amenințare la adresa sănătății publice și securității naționale!

Trebuie să ne coordonăm instituțional, trebuie alocate resurse. Ministerul Justiției a făcut deja primul pas: astăzi, în ședința de Guvern, s-a aprobat suplimentarea schemei de personal DIICOT cu 25 posturi de procurori, 20 posturi de grefieri, 5 posturi de personal auxiliar.

E limpede că 2024 va fi un an în care fenomenul drogurilor se menține pe trend crescător. Acesta este trendul la nivel mondial. Vedem asta în UE, în SUA.

Legislația trebuie îmbunătățită, însă asta trebuie să se realizeze în mod uniform, prin contribuția tuturor instituțiilor implicate. Efortul trebuie să fie colectiv”, a arătat Alina Gorghiu în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu vrea suplimentarea forțelor DIICOT cu 25 de posturi de procurori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Justiţiei

Ultimele articole