anchetaonline.ro

Alina Gorghiu: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

de | 23.11.2022 15:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, prezentă la vernisajul expoziției “Centenarul Încoronării. România Regală și personalitatea lui Ion I.C. Brătianu (1914-1922)”, a ținut un discurs, precizând că nu a existat, în țara noastră, nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate, „valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum” şi că ”majoritatea reformelor s-au realizat când premierul României a fost din partea PNL”.

ion bratianu - Alina Gorghiu: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

Ne gândim astăzi la omul Ionel Brătianu.
Dar onorăm prin această expoziție liderul politic care a condus țara în vreme de război, figura istorică legată de Marea Unire, care a făcut din PNL formațiunea reformatoare care a susținut votul universal și reforma agrară.
Ceea ce a lăsat el în urmă ne dă o dimensiune asupra întinderii istoriei PNL, cu multele realizări ale liberalismului care ne obligă foarte mult.
Văzând istoria liberalismului românesc, pe cea a Brătienilor, ne dăm seama cât de mare nevoie a avut România în ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator și cât de important a fost faptul că acest partid a susținut ideile liberale.
Care a fost secretul Brătienilor? În primul rând, Ionel Brătianu și tatăl său, Ion Brătianu, au ales mereu stabilitatea guvernării în perioadele grele și de la ei am învățat și noi să facem la fel!

Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esențială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu și este valabil și acum. Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!”, a declarat Alina Gorghiu.

gorghiu - Alina Gorghiu: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

De asemenea, președintele Senatului a adăugat că liberalii, „ promotorii integrării europene și euro-atlantice”, din 1990 și până acum, au în vedere obiective clare pentru dezvoltarea țării: după ridicarea MCV, accederea în OECD, mergând către spațiul Schengen.

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: