Alina Gorghiu a participat la Primul Summit Parlamentar al Platformei Crimeea

de | 25.10.2022 19:35 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Marți, 25 octombrie, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a participat la Primul Summit Parlamentar al Platformei Crimeea, desfășurat la Zagreb, Croația.

Președintele Senatului a răspuns invitației președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, și a președintelui Saborului croat, Gordan Jandroković.

Primul Summit Parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea este un nou format de cooperare și coordonare internațională, fiind lansat în acest an de Ucraina. Scopul inițiativei este încurajarea activităților parlamentelor naționale, precum și în cadrul adunărilor interparlamentare referitoare la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. Totodată, se urmărește intensificarea presiunii internaționale asupra Kremlinului, prevenirea de noi încălcări ale drepturilor omului, protejarea victimele regimului de ocupație, eliberarea Crimeei și revenirea pașnică a acesteia la Ucraina.

Alina Gorghiu a condamnat războiul început de Rusia în Ucraina, dar și organizare a referendumurilor false și ilegale în regiunile ocupate.

Președintele Senatului a reiterat angajamentul României de a participa activ la procesul de reconstrucție a Ucrainei, punctând contribuția substanțială a statului român la facilitarea exporturilor ucrainene de cereale prin porturile românești de la Marea Neagră.

La eveniment au participat t președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, președintele Marii Adunări Naționale din Turcia, Mustafa Șentop, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová vicepreședintele Adunării Naționale din Franța, Valérie Rabault, vicepreședintele Parlamentului European, Othmar Karas, președintele Adunării Parlamentare NATO, Gerald E. Connolly.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu preşedintele Senatului francez, Gérard Larcher, în cadrul vizitei oficiale din Franţa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu