(VIDEO) Alina Gorghiu s-a întâlnit cu președintele Georgiei, doamna Salome Zourabichvili!

de | 11.10.2022 18:02 | Știri, Național, Politic

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului alături de președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, au avut o întâlnire, în cursuri zilei de marți, 11 octombrie, cu Salome Zourabichvili, președintele Republicii Georgia. Ocazia evenimentului a fost vizita oficială pe care aceasta face în țara noastră la invitația Președintelui României.

Astfel, cu ocazia întrevederii au avut loc discuții pe prioritățile agendei bilaterale și evoluțiile la nivel regional și internațional, pe fondul invaziei Federației Ruse în Ucraina.

Alina Gorghiu a salutat semnarea Declarației comune ce vizează Parteneriatul Strategic între România și Georgia, în contextul aniversării a 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice.

Cu această ocazie, președintele interimar al Senatului și-a exprimat apreciere pentru dinamica favorabilă a relațiilor ce țin de ambele părți, arătând interes pentru intensificarea dialogului parlamentar și a cooperării concrete. Astfel, reprezentanții români au arătat importanța poziției strategice a României și a Georgiei ca noduri importante în conectarea Europei cu Asia.

alina gorghiu2 - (VIDEO) Alina Gorghiu s-a întâlnit cu președintele Georgiei, doamna Salome Zourabichvili!

Alina Gorghiu și-a arătat mulțumirile și susținerea față de partea georgiană pentru recunoașterea perspectivei europene a Georgiei la Consiliul European din luna iunie, prezentând pentru a doua oară sprijinul oferit de către România.

De asemenea, președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, prioritizat și angajamentul României de a continua sprijinul oferit Georgiei pe parcursul de aderare la NATO, specificând faptul că România va prelua, de la data de 1 ianuarie 2023, alături de Regatul Unit, responsabilitățile Ambasadei Punctului de Contact NATO la Tbilisi, pe o perioadă de doi ani (2023 – 2024). Mai mult de atât, a transmis felicitări cu scopul progresele înregistrate de Georgia ca stat partener aspirant, precum și pentru contribuțiile solide la misiunile aliate, dovedind că Georgia acționează ca un stat aliat.

alina gorghiu3 - (VIDEO) Alina Gorghiu s-a întâlnit cu președintele Georgiei, doamna Salome Zourabichvili!

Astfel, aceasta a precizat că România continuă să-și crească contribuția la NATO pe mai multe niveluri, acționând ca factor de securitate și stabilitate, arătând că bugetul pentru apărare va fi majorat de la 2% la 2,5% în 2023.

Totodată, Alina Gorghiu, a atras atenția asupra campaniei de dezinformare care se desfășoară în Rusia. Aceasta a invitat-o pe doamna Salome Zourabichvili, președintele Georgiei, în data de 1 noiembrie, la Conferința Internațională „Femeile parlamentar din România și egalitatea de gen ca angajament național”, organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

De asemenea, la eveniment au participat și chestorul Senatului, Attila László, liderul Grupului parlamentar al PSD, Ştefan-Radu Oprea, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, președintele Delegaţiei Parlamentului României la AP NATO, Angel Tîlvăr, și vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Roberta-Alma Anastase.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O mașină a intrat într-un parapet pe DN 7! Victimă implicată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole