Ce spune Dr. Theodor Popa, medic specialist ortopedie și traumatologie, Clinica Forte Vita, despre traumatisme

de | 11.10.2022 18:30 | Județean, Lifestyle, Știri

Dr. Theodor Popa, medic specialist ortopedie și traumatologie, Clinica Forte Vita: „În traumatisme, tratamentul aplicat cât mai precoce asigură un rezultat mult mai bun pentru partea de recuperare finală!”

Așa cum a anunțat încă de la inaugurare, primă misiune a Clinicii Forte Vita este prevenția apariției afecțiunilor medicale sau a agravării lor.

Echipa de medici este una premium, cu specialiști ce acoperă o gamă complexă de afecțiuni, iar printre aceștia îl regăsim și pe dr. Theodor Popa, medic specialist ortopedie și traumatologie.

Domnia-sa este specializat în chirurgia genunchiului și în portofoliul său sunt unități sanitare de prestigiu, precum Spitalul Floreasca unde a efectuat specializarea pe partea de traumă și Spitalul Foișor unde și-a făcut pregătirea în chirurgia genunchiului și a umărului pe partea de traumatism sportiv, precum și pe partea de protezare a articulațiilor mari (genunchi și sold) prin proceduri minim invazive. Totodată, are multiple specializări în țară și în străinătate. Domnia-sa ne-a oferit câteva sfaturi utile pentru argeșeni, despre cum să ne fortificăm sistemul osos și să îl păstrăm integru.

 

DR Forte Vita

 

Care sunt afecțiunile sau traumatismele cele mai frecvente cu care vin pacienții în cabinetul dumneavoastră?

Principalele traumatisme sunt cele ale genunchiului, rezultate fie din activități sportive, fie din cele recreative, precum leziuni de menisc și leziuni de ligamente.

 

Ce recomandări aveți? Când este momentul în care trebuie să se prezinte la medicul specialist?

Pacientul să vină cât mai devreme la medicul ortoped după producerea traumatismului pentru că tratamentul aplicat cât mai precoce asigură un rezultat mult mai bun pentru partea de recuperare finală.

 

Pentru părinții cu copii în creștere ce sfaturi aveți?

Cel mai recomandat este să apeleze la ortopedul pediatric, pe care îl găsiți tot în Clinica Forte Vita, în persoana dr. Daniel Firu.

 

Cum ne protejăm sistemul osos și îl fortificăm?

Printr-o greutate optimă! Greutatea suplimentară creează uzură pentru tot ceea ce înseamnă articulații de susținere a corpului: coloană lombară, șolduri, genunchi și glezne.

 

Fortificarea sistemului osos o obținem printr-o dietă echilibrată și un aport optim de calciu, plus tonifiere musculară prin activități sportive agreate de pacient. Foarte important este ca respectivele activități sportive să fie făcute corect și nu prin exerciții care supun organismul la diferite leziuni.

 

Cum pot ajunge argeșenii la dumneavoastră și ce servicii le puteți oferi?

Prin intermediul tuturor canalelor de comunicare online (FB, site-ul Clinicii Forte Vita), direct la sediul clinicii din str. Calea București, nr. 2A sau la telefonul de programări: 0745.918.918 sau 0743.917.917

 

Serviciile sunt de la cele mai simple, consultații și tratamente țintite pe afecțiune, dar și proceduri de ultimă generație care oferă rezultate foarte bune fără a mai fi nevoie de intervenții chirurgicale.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Clinica Forte Vita

Ultimele articole