Alina Gorghiu: ”Ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin”

de | 24.02.2023 10:56 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Pitești, Politic

La un an de la declanșarea războiului în Ucraina, Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a scris astăzi pe pagina de Facebook că pentru această țară, va fi un proces de reconstrucţie greu, însă România susţine ferm un principiu, şi anume că ”ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin”.

”Un an de război … Un an crud, vulgar, violent, inuman pentru ucrainieni! Un an în care au murit mulți adulti, dar și copii. În care zeci de mii de familii s-au destrămat, milioane de oameni s-au trezit într-un coșmar în care lipsa lucrurilor de bază a devenit regula vieții de zi cu zi! Un an în care rușii au omorât, torturat, violat femei, în numele lui Putin. Un an în care Putin a vrut putere și stabilitate în plan intern și recunoaștere în afară și e pe cale să piardă tot. Un an în care dezinformarea și fake-news-ul au fost pericole foarte mari și pentru România. Un an în care stabilitatea din România a ajutat enorm întreaga regiune. Un an în care noi am fost alături de Republica Moldova și ei au simțit asta în mod real. Pentru Ucraina, va fi un proces de reconstrucție greu, dar România susține ferm un pricipiu: ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin”, este mesajul postat de Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Eforturile PNL Argeș au dat roade și Tranfăgărășanul va fi modernizat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole