anchetaonline.ro

Eforturile PNL Argeș au dat roade și Tranfăgărășanul va fi modernizat

de | 23.02.2023 17:05 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Eforturile și implicarea PNL Argeș dau roade. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat consultarea de piață pentru modernizarea Transfăgărășanului, între cabana Piscul Negru și Bâlea Cascadă, anunță liberalii argeșeni în comunicatul de presă transmis.

Menținerea deschisă pentru o perioadă cât mai mare din an și reabilitarea acestui drum extraordinar se numără printre obiectivele principale ale PNL Argeș.

”Anul trecut, în cadrul dezbaterilor de la Pitești pe tema infrastructurii, președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu și liderul PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu au susținut, în discuțiile cu directorul CNAIR și cu oficialii din Ministerul Transporturilor necesitatea extinderii perioadei de exploatare a Transfăgărășanului și reabilitarea sa. Întâlnirile ulterioare care au avut loc la ministerul de Transporturilor, la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au dat roade.  Pe această cale, îi mulțumim directorului general al CNAIR, Cristian Pistol pentru suport și implicare în acest proiect turistic și de infrastructură care înseamnă enorm pentru industria HORECA din nordul județului Argeș”, potrivit sursei citate.

”Proiectul va deveni un motor pentru dezvoltarea economică”

Ieri, CNAIR a publicat anunțul privind consultarea de piață pentru proiectul de modernizarea Transfăgărășanului care urmărește atingerea a două obiective, respectiv îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente și menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp. ”Pentru nordul județului Argeș, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică, preponderant prin dezvoltarea turismului și prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care poate prospera prin valorificarea potențialui existent”, explică liberalii argeșeni. Modernizarea implică și creșterea calității vieții și a condițiilor de mediu ale cetățenilor din zonele adiacente drumului, precum și a condițiilor în care se desfășoară traficul, toate aceste elemente constribuind activ la valorificarea Transfăgărășanului din punct de vedere turistic, au concluzionat specialiștii din cadrul CNAIR.

Sursă foto: PNL Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Camera Deputaților a adoptat un proiect important. Psihologul, prezent la audierea minorilor vătămați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș