Alina-Ștefania Gorghiu, în vizită de lucru în Republica Austria!

de | 05.12.2022 18:54 | Știri, Național, Politic

Alina-Ștefania Gorghiu, Președinta Senatului face, în perioada 4-6 decembrie, o vizită de lucru în Republica Austria.

În cadrul acestei vizite, Alina-Ștefania Gorghiu s-a întâlnit cu președintele Consiliului Federal al Republicii Austria, Korinna Schumann. Cei doi înalți oficiali au discutat despre consolidarea relațiile româno-austriece, avansarea agendei bilaterale și intensificarea cooperării la nivel regional și european.

Conform comunicatului de presă, acesta a precizat că aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România, și că sunt depuse eforturi intense pentru finalizarea acestui proces, sprijinite de întreaga clasă politică de la București.

Alina-Ștefania Gorghiu a precizat că participarea deplină a României la spațiul Schengen va aduce, în mod cert, o valoare adăugată frontierelor externe ale Uniunii Europene și consolidării rolului UE la nivel global. Totodată, a arătat că extinderea spațiului va aduce beneficii tuturor cetățenilor UE, economiilor statelor membre și firmelor austriece din România. Înaltul oficial român a mai menționat că starea de fapt actuală înseamnă timpi ridicaţi de așteptare pentru transportatori și proceduri mai complicate.

Alina-Ștefania Gorghiu a arătat că cifrele Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, la care ar trebui să se raporteze toate statele, confirmă foarte clar faptul că România nu a fost și nu este sursa migrației din Austria și nu este rută de tranzit pentru migrația din această țară. Președinta a.i. a Senatului a subliniat că susținerea fermă a instituțiilor europene și concluziile lipsite de echivoc ale experților europeni, materializate prin vizite încheiate cu rapoarte extrem de pozitive pentru țara noastră, îndreptățesc România să obțină un sprijin unanim pentru adoptarea Deciziei de aderare a țării noastre la Schengen.

În cadrul dialogului, înaltul demnitar român a precizat că protecția lucrătorilor români din Austria este o prioritate constantă pentru autoritățile române, accentuând importanța consolidării dialogului dintre cele două state în domeniul afacerilor sociale.

Președinta a.i. a Senatului a avut o întrevedere și cu președintele Grupului de Prietenie Austria – România şi Bulgaria din Parlamentul austriac, Harald Troch, la care a participat și deputata Elisabeth Götze din partea Partidului Verzilor. Cei doi demnitari austrieci au exprimat disponibilitatea de a se implica politic la nivelul partidelor din care fac parte în vederea clarificării pozițiilor interne privind aderarea României la spațiul Schengen, menționând că aceasta aduce beneficii ambelor părți și este important să se producă conform calendarului.”, informează comunicatul de presă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primarul Sorin Lupu este noul președinte PSD Priboieni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: