anchetaonline.ro

Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%! 

de | 05.12.2022 19:35 | Știri

Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor, a declarat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi “se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”, conform antena3.ro.

Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi chiar vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce este în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare.

Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a precizat Adrian Câciu, luni, pentru Antena 3 CNN.

Astfel, la începutul lunii ianuarie, punctul de pensie va fi mărit cu 12,5%.

Aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. (…) E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Ministrul de Finanţe a amintit şi o actualizare la veterani, cu 30%.

O actualizare la veterani cu 30%. Avem o actualizare a indemnizaţiilor pentru veterani. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a mai adăugat ministrul PSD.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alina-Ștefania Gorghiu, în vizită de lucru în Republica Austria!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: