Alocația de hrană pentru copiii instituționalizați a fost majorată la 22 lei

de | 20.04.2022 14:26 | Știri, Politic

 

Pe data de 20 aprilie, Parlamentul a decis majorarea alocației zilnice de hrană la 22 lei, de la 17 lei, pentru copiii și tinerii instituțiopnalizați. De această măsură vor beneficia circa 60.000 de minopri din centrele de plasament și face parte din pachetul anunțat și asumat de guvernanți.

premier nicolae ciuca

„Salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul ”Sprijin pentru România” au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul ”Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Și în cazul pacienților din spitale s-a majorat valoarea normei zilnice de hrană. Aceasta a fost crescută de la 11 lei la 22 lei pe zi. Legea face, de asemenea, parte din pachetul ”Sprijin pentru România”.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole