Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2024

de | 06.11.2023 10:03 | Economic, Importante, Național

  • Vești noi! De la 1 ianuarie 2024 alocațiile copiilor vor crește.

bani copii 2 - Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2024

Alocațiile pentru copiii de până în doi ani se vor mări cu 87 de lei iar pentru cei până la 18 ani cu 35 de lei.

Se pare că aceste creșteri reprezintă, de fapt, indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 și 10 procente.

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se precizează în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2. 

Reamintim faptul că în prezent alocația pentru un copil de până în doi ani sau pentru un copil cu handicap este 631 de lei iar un copil cu vârsta de până la 18 ani primește 256 lei.

Potrivit legii, titularul dreptului la alocația de stat este copilul însă de obicei banii sunt încasați de unul dintre părinți.

Mai amintim faptul că plata alocațiilor poate fi făcută atât prin mandat poștal, fie prin transfer bancar.

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: