Amendă usturătoare pentru un șofer din Călinești. Prins că folosea cartela tahograf a altei persoane

de | 30.05.2024 17:12 | Județean, Eveniment

Un şofer profesionist, din Călinești, a primit o amendă în valoare de 4.000 de lei, după ce poliţiştii l-au prins că folosea în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere o cartelă tahograf aparţinând altei persoane.

Ieri, 29 mai, argeșeanul de 41 de ani conducea o autoutilitară pe DN 65B și a fost tras pe dreapta de polițiștii Biroului Rutier Pitești.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că a utilizat cartela tahografică care aparținea altei persoane. De asemenea, bărbatul nu a respectat nici timpii de odihna.

Pentru fapta sa, el a fost a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei. Mai mult decât atât, i-a fost reținută și autoutilitara pe care o conducea.

De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei.”, transmite IPJ Argeș

Nu a fost singurul argeșean prins conducând fără a respecta timpii de odihnă

Tot pe DN 65 B, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Oarja, care conducea o autoutilitară, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că nu a respectat obligația de a utiliza o cartelă tahograf.

De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.”, transmite IPJ Argeș

Tânărul a fost amendat cu 4.000 de lei, iar autoutilitara a fost reținută de polițiști.

Foto: observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un cerșetor de 72 de ani i-a oferit unui polițist 100 de euro mită ca să nu-l amendeze

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | DN 65 | DN 65 B | DN 65B | Oarja | Pitești

Ultimele articole