Amenzi între 20.000 şi 40.000 de lei! Este ultima zi de înscriere în SGR

de | 28.02.2023 12:50 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Amenzi între 20.000 şi 40.000 de lei! Este ultima zi de înscriere în SGR

Marți este ultima zi de înscriere în Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR), măsură obligatorie pentru producătorii/importatorii şi comercianţii de băuturi din România.

Aceștia trebuie să se înscrie în baza de date a Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) până pe data de 28 februarie 2023, altfel vor plăti amenzi între 20.000 şi 40.000 de lei.

Prin Sistemul de Garanție-Returnare – SGR, oamenii vor plăti o garanție de 50 de bani în momentul în care vor achiziționa o băutură. După ce a fost golit, ambalajul va putea fi dus într-un punct de returnare.

Prin urmare, românii vor primi bani pe sticlele goale, câte 50 de lei pentru fiecare ambalaj returnat. Produsele care vor face parte din sistem vor avea un logo prin care se vor identifica. Românii vor putea duce aceste ambalaje în orice magazin din România, urmând să primească, pe loc, valoarea garanției plătite. De asemenea, nu va fi nevoie să prezinte bonul fiscal.

Etapa preliminară a intrării în funcțiune a sistemului va avea loc la finalul lunii noiembrie.

În sistemul de garanție-returnare, intră materiale din plastic, aluminiu și sticlă. Ministrul Tanczos Barna a amintit că ambalajele contaminate cu ulei, produse lactate ori cosmetice, nu se regăsesc în sistem. Măsura va fi aplicată atât produselor din România, cât și celor din import.

Foto Biz Brasov

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De la 1 MARTIE. Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole