Alina Gorghiu: Interzis publicității la jocurile de noroc și pariuri sportive!

de | 28.02.2023 12:43 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a postat pe pagina de Facebook un mesaj important referitor la amendamentele propuse care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc. Despre aceste amendamente a vorbit și în cadrul conferinței de presă susținute.

Comisia juridică va dezbate, marţi, pentru raport, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc. De altfel, amendamentele propuse de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, prevăd ca publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc să fie interzisă în intervalul orar 6,00 – 23,00. Spoturile vor include doar ”inserturi grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul ”Joacă responsabil” şi de interdicţia participării la aceste jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

”Interzis publicității la jocurile de noroc și pariuri sportive! Este mesajul primit, în mod direct, de la elevii care m-au vizitat azi la Senat. Și ei știu cel mai bine pericolul himerei cu ”norocul facil”. Fac apel la toți colegii parlamentari să susțină interzicerea amplasării spațiilor de jocuri de noroc foarte aproape de școli, locuri de joacă pentru copii, parcuri, locuri frecventate cu predilecție de către copii, respectiv interzicerea publicității pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Vedeți aici declarațiile făcute.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș