Amenzi pentru medicii care nu oferă informații despre pacienți

de | 07.03.2023 18:46 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Amenzi pentru medicii care nu oferă informații despre pacienți

Medicii care nu oferă informații rudelor despre pacienții internați, în cel mult două ore de la finalizarea procedurilor privind internarea, riscă amenzi.

Este vorba despre ordinul Ministerului Sănătății, introdus la finalul anului trecut, care reglementează vizitele în spitale și comunicarea cu apartinătorii persoanelor internate în unitățile medicale. Conform fostului ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, citat de Observatornews.ro, medicii sunt obligați să informeze rudele cu privire la diagnosticul pacienților.

De asemenea, trebuie să ofere informații privind salonul/secția unde sunt internați pacienții, precum și numele medicului care se ocupă de aceștia.

Ordinul de la sfârşitul anului trecut care reglementează vizitele în spitale şi comunicarea cu aparţinătorii pacientului vine în detalierea unor prevederi care existau din 2012 referitoare la acest aspect. Spre deosebire de ordinul din 2012, aici introduce această prevedere că timp de două ore de la finalizarea internării în spitale aparţinătorii trebuie să primească informaţii cu privire la diagnostic, salonul la care este internat şi medicul la care este internat. Pentru a asigura confidenţialitatea datelor, aparţinătorii primesc, cu acordul pacientului, un cod şi când sunaţi sunaţi pe baza acelui cod, altminteri informaţia ar putea ajunge la persoane neavizate care ar putea să folosească acele informaţii în mod incorect”, a declarat Vasile Cepoi, marţi, în cadrul unei emisiuni TV, conform Observatornews.ro.

Fostul ministru Vasile Cepoi adaugă faptul că aceste măsuri privind informarea rudelor sunt extrem de importante atât pentru pacient, care se simte în siguranță atunci când știe că rudelor li s-au adus la cunoștință detalii privind starea lui de sănătate, dar și pentru familie, care în astfel de situații este îngrijorată.

Foto credit paolinoproductions.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețul benzinei și al motorinei în România a crescut iar!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole