anchetaonline.ro

ANAF și APERO au lansat o campanie de informare. ”Acceptă plata cu cardul”

de | 11.04.2023 14:31 | Știri, Economic, Național

Plata cu cardul a devenit tot mai frecventă în zilele noastre, cu toate astea încă mai sunt comercianți care nu acceptă această modalitate de plată. Conformitatea cu obligațiile legale privind acceptarea plăților cu cardul și promovarea beneficiilor acestui instrument de plată, atât pentru comercianți, cât și pentru cetățeni, sunt principalele obiective ale campaniei de informare lansate marți de Asociația Plăților Electronice din România (APERO) și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), cu sprijinul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Conform ultimelor prevederi legale (Legea nr. 370/2022), persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata, precum și cele care desfășoară activități de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei, au obligația să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, amenzile pentru neconformare fiind între 20.000 și 50.000 lei, arată cei de la ANAF în comunicatul publicat.

”Acceptarea plății cu cardul face parte din procesul de modernizare și digitalizare a economiei românești și credem că este nevoie de un efort susținut al autorităților, împreună cu asociațiile de profil și organizațiile patronale, de a comunica beneficiile acestui tip de plată înainte de a verifica nivelul de conformare. De informarea corectă a contribuabilului depinde succesul implementării prevederilor legale”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuș, președintele ANAF, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Bihor Just.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Educația financiară este o premisă importantă pentru creșterea calității vieții

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF