ANAF face angajări! Peste 200 de posturi disponibile

de | 23.05.2022 09:59 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

O oportunitate extrem de bună se ivește pentru români, după ce președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunțat că instituția pe care o conduce are o structură de personal îmbătrânită. Prin urmare, ANAF urmează să scoată la concurs, în luna iunie, peste 200 de posturi. Președintele ANAF spune că aproximativ 40 % dintre angajați au peste 50 de ani și 45% au vârsta între 41 și 50 de ani.

Am constatat că avem o medie lunară de posturi neocupate cam de 2.500, deci undeva peste 10% din posturile care sunt alocate sunt neocupate. La fel, un lucru care m-a pus pe gânduri. Structura pe vârstă – 40% din angajaţii ANAF sunt în vârstă de peste 50 de ani (şi nu trebuie să uităm că majoritatea celor care lucrează în ANAF sunt femei), 45% sunt cu vârsta între 41 şi 50 de ani şi doar 15% sunt cu vârsta între 20 şi 40 de an”, a transmis Lucian Heiuş într-o conferință de presă.

Procesul de întinerire, așa cum l-a numit președintele ANAF, va debuta cât de curând, având în vedere că luna următoare vor fi organizate concursuri de angajare pentru 260 de posturi. Potrivit președintelui ANAF, instituția nu a mai organizat concursuri de circa cinci ani.

De cinci ani nu s-au mai organizat concursuri. În luna iunie vom demara primul concurs, sunt 260 de posturi, pornind de la o realitate – ANAF are o structură de personal îmbătrânită. Eu îmi doresc ca, alături de noi, să vină în perioada următoare tineri (economişti, jurişti) care să lucreze şi să îşi facă o carieră în această instituţie importantă a statului. Pentru a asigura o recrutare cât mai corectă, pentru a ajunge cei mai buni oameni să lucreze în ANAF, pentru prima dată în istoria ANAF subiectele la care vor trebui să răspundă cei care vor dori să se angajeze la Fisc vor fi extrase de un program informatic înaintea examenului”, a adăugat Lucian Heiuș.

Noul președinte ANAF a anunțat că subiectele care vor fi date la testele de angajare vor fi extrase după un program informatic. Pe site-ul ANAF urmează să fie încărcate mai multe subiecte care corespund bibliografiei de examen, iar cu ajutorul unui program informatic pus la dispoziţie de către Agenţia Funcţionarilor Publici, vor fi extrase subiectele care se vor da la concursul de angajare. Acest lucru urmează să se întâmple cu maximum o oră înaintea susținerii examenului sau după ce participanții vor intra în sală, conform președindelui ANAF.

Doresc ca alături de noi să vină în perioada următoare tineri economişti, jurişti care să lucreze şi să îşi facă o carieră din această instituţie importantă. Iar pentru a asigura o recrutare cât mai corectă, pentru a ajunge cei mai buni oameni într-adevăr să lucreze în Fisc pentru prima dată în istoria ANAF-ului, subiectele care vor fi puse şi la care vor trebuie să răspundă cei care vor dori să se angajeze la ANAF, vor fi extrase după un program informatic înaintea examenului”, a spus Heiuș.

Un inspector ANAF poate câștiga 6.200 de lei

De asemenea, Lucian Ovidiu Heiuş spune că în viitor are în vedere digitalizarea instituției, iar ca acest lucru să fie posibil, are nevoie de personal bine instruit, dar și de programe informatice eficiente.

El a dezvăluit câteva informații privind salariile din ANAF:

Ştiţi care-i salariul net maxim pe care poate să-l ia în ANAF un inspector astăzi? 6.200 de lei. Atât primesc toţi cei care ajung consilier superior la ultima treaptă. Şi aceşti oameni stabilesc decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocaţi foarte bine plătiţi. Un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF are vreo 9.600 de lei net.”, a transmis Lucian Heiuș.

Sursa foto: ziare.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bursa Generală a Locurilor de Muncă: 700 de locuri de muncă în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | Lucian Heiuș

Ultimele articole