O nouă monedă a apărut în România! Cum arată aceasta

de | 23.05.2022 11:07 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Banca Națională a României a lansat o nouă monedă în țara noastră, luni, 23 mai. Mișcarea este făcută pentru a marca cei 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce, iar BNR a anunțat că noua monedă are chipul cronicarului moldovean.

Moneda are valoare nominală de 10 lei, o greutate de 31,103 grame, un diametru de 37 mm și este din argint. Pe o parte apare numele lui Neculce, iar pe cealaltă parte apare o imagine a mănăstirii Putna, suprapusă peste un text extras din lucrarea „O samă de cuvinte” a cronicarului.

bnr-moneda-noua (1)

Foto BNR

Moneda de argint este lansată în circuit numismatic și poate fi cumpărată la prețul de 470 de lei, exclusiv TVA. Ea va fi ambalată în capsulă de metacrilat transparent, iar cumpărătorii vor primi și certificat de autenticitate care conține semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

bnr-moneda-noua (2)

Foto BNR

Noile monede pot fi cumpărate din sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR, potrivit Băncii Naționale din România.

Sursa foto: Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF face angajări! Peste 200 de posturi disponibile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banca Naţională a României | BNR | Ion Neculce

Ultimele articole