Anca Baciu: Consider că am avut o evoluție naturală și am conștiința împăcată!

de | 30.01.2023 09:30 | Lifestyle

 

„La Corbi a câştigat entuziasmul, puritatea şi decenţa.” – declara fostul prim-gospodar al localității, în momentul în care a aflat că fiica sa, Anca Baciu, a câștigat mandatul de primar. La doi ani distanță, entuziasmul, puritatea și decența nu au părăsit-o pe tânăra primăriță. În fapt, cea mai tânără primăriță din țară. Ambiția, dorința de a genera schimbare, dedicarea 100% pentru comunitatea sa, dragostea pentru locul în care s-a născut și pentru oamenii săi, toate acestea au făcut ca dezvoltarea localității Corbi să se facă în același ritm. În egală măsură, Anca Baciu a demonstrat că entuziasmul poate accelera procesul de învățare și de experientare, mai ales atunci când, în joc, sunt puse inclusiv bunăvoința și multă, multă muncă. Tânăra este un exemplu pentru generația sa, dar și un model la care și tineri, și femei se pot raporta în mod onorabil.

 

2023 a început cu ochii pe orice sursă de finanțare care ar putea aduce plusvaloare în localitate.

Îmi doresc ca anul 2023 să îmi aducă foarte multe proiecte. Astfel, planul este să studiez orice oportunitate de proiect și mai apoi să accesez ceea ce este necesar pentru comuna Corbi.”, ne-a declarat Anca Baciu.

Anca Baciu

 

Este drept, un singur om nu poate ține locul unei echipe. În egală măsură, ca să închegi o echipă este nevoie de timp și, mai ales, de omul potrivit la locul potrivit. Deși este primar de doi ani, tânăra s-a lovit de problema crizei de profesioniști în administrație. Ba, mai mult, a avut experiențe neplăcute, dar pe care a știut să le gestioneze în timp util. „Din păcate, m-am lovit și eu de criza de personal de calitate în administrație Departamentul Contabilitate. Sunt două categorii de oameni: cei care au dorința de a face tot mai multe lucruri și de a ști câte ceva din fiecare domeniu și nu se mai bazează pe o singură specialitate sau cei care caută joburi cu salarii mari, dar pentru care să nu aibă prea multe atribuții.”, ne-a mai declarat tânăra primăriță. 

Deși mulți consideră că generațiile educate în comunism ar avea o bază mult mai solidă, o aplecare mai mare spre muncă și un plus de responsabilitate în tratarea lucrurilor, practica ne demonstrează că nu este așa. Dovadă și numeroșii primari care au devenit, în atâția ani, o adevărată colecție de năravuri. Asta în cazul fericit  în care nu au colecționat dosare penale și scandaluri cu iz de corupție.

Anca Baciu se consideră o norocoasă că a beneficiat de avantajele propriei generații.

Din punctul meu de vedere, contextul în care m-am dezvoltat profesional este, cu siguranță, mai avantajos, pentru că am avut acces la mult mai multă informație și, într-un fel sau altul, este ușor să știi că la un simplu search poți găsi orice răspuns. De asemenea, avem mult mai mare deschidere către noutate, ceea ce este un lucru important. Lucrurile se schimbă rapid de la o zi la alta și trebuie să fii cât se poate de adaptat la… imprevizibil.”, ne-a mai mărturisit Anca Baciu.  

Aceasta se declară „mândră de toate proiectele depuse până acum”:

Consider că am avut o evoluție naturală și am conștiința împăcată că până la acest moment am făcut, din punctul meu de vedere, tot ce am putut.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ana-Maria Sabie: Condițiile favorabile de viață de care ne bucurăm în ultimii ani creează, din păcate, oameni slabi, fără ambiții sau valori !

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anca Baciu

Ultimele articole