Bogdan Ștefănescu: Adaptabilitatea la noua realitate este esențială supraviețuirii!

de | 30.01.2023 09:45 | Lifestyle

 

A deține responsabilități manageriale în cadrul unei structuri multinaționale înseamnă – pentru cei mai mulți – a fi focusat pe profitul și poziționarea pe piață a companiei pe care o reprezinți. Pentru Bogdan Ștefănescu, director argeșean în cadrul unei astfel de companii, înseamnă mult mai mult. Vizează, în primul rând, centrarea pe angajați și găsirea acelor motivații care să-i determine să își maximizeze performanțele individuale, dar și să funcționeze cât mai bine în cadrul echipei. În fapt, companiile înseamnă oameni, iar oamenii motivați susțin evoluția profitabilității acestora, în ultimă instanță.

 

Anul 2023 chiar a debutat sub auspiciile acestei filozofii de a face business, căci Bogdan Ștefănescu aprofundează studiile pe această zonă de competență care nu este abordată de prea mulți manageri.

 

Ca orice început, entuziasmul este cel care ne impulsionează în creionarea planurilor pentru perioada următoare. Astfel, indiferent că discutăm despre obiectivele companiei pe care o reprezint sau despre cele personale, este definitoriu să fii rațional și realist pentru a putea avea succes. Suplimentar, sunt angrenat într-un proiect de cercetare postdoctorală, deci anul 2023 va fi unul de studiu aprofundat, cercetare, lucrări, articole, conferințe, workshopuri.” – cu aceste gânduri și-a început anul interlocutorul nostru.

 

Pe o piață cât se poate de concurențială, în special în domeniul asigurărilor în care lucrează, Bogdan Ștefănescu este convins că adaptabilitatea este cea care va face diferența. E drept, nu-i așa ușor să fii adaptabil într-o Românie care îți face misiunea cât se poate de dificilă…

 

Trăim vremuri dificile, pline de provocări, dar care ne dezvoltă teribil, suntem obligați să ținem pasul și astfel învățăm să ne descurcăm. Adaptabilitatea la noua realitate este must have-ul supraviețuirii.

 

Din nefericire, România nu oferă tinerilor cu potențial șanse de reușită și astfel va rămâne fără valori, acestea migrând spre societăți care le validează capacitățile. Nu mi-am propus să îmi exprim pesimismul pe această temă, drept care vă dezvălui faptul că cercetările mele științifice au ca subiect redimensionarea procesului de motivare a angajaților în situații de criză, în scopul contracarării acestui fenomen.”,  mai spune Bogdan Ștefănescu.

 

Crescut și educat la granița dintre comunism și democrație, consideră că „fiecare perioadă a venit cu avantaje și cu dezavantaje:

Accesul la informație este facil în zilele noastre, însă provocarea majoră este abilitatea de filtrare a acestora pentru o utilizare constructivă. Timpul poate fi prieten sau dușman, depinde numai de tine dacă îl folosești în favoarea ta sau în detrimentul tău. Consider că fiecare dintre noi are capacitatea de a se dezvolta mult mai mult, secretul fiind să nu se oprească niciodată din învățare. Fiecare zi este o lecție de viață, o experiență, un pas înainte.”

 

Bogdan Ștefănescu consideră că, dintre toate realizările sale, „cea mai mare investiție pe care am făcut-o a fost în dezvoltarea mea personală, prin studiu, analiză, introspecție, muncă, seriozitate, disciplină și mai mult decât atât – echilibru. Toate acestea conduc la performanță.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anca Baciu: Consider că am avut o evoluție naturală și am conștiința împăcată!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Ștefănescu

Ultimele articole