Porcișteanu și Maior, prezenți la conferință. Mâine începe Raliul Argeșului 2024!

de | 08.05.2024 13:50 | Județean, Lifestyle

Astăzi, 8 mai, a avut loc conferința oficială de deschidere Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, susținută de organizatorii ACS DTO Rally Team, alături de partenerii evenimentului – Consiliul Județean Argeș și Primăria Pitești, precum și de reprezentanți ai Federeției Române de Automobilism Sportiv.

Conferința de presă inițială a avut loc în Sala de Consiliu din cadrul Primăriei Pitești. La eveniment au participat reprezentanții Comitetului de Organizare, dar și piloții Vali Porcișteanu și Norbert Maior din Campionatul Național de Raliuri.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Astăzi – meciul amical de fotbal dintre echipa piloților și echipa primăriei

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

”A șasea ediție a Raliului Argeșului, etapă cu tradiție în Campionatul Național de Raliuri, are startul oficial joi, 9 mai, la ora 19:30, în Piața Primăriei!

Evenimentul începe, însă, astăzi, prin conferința de presă și meciul amical de fotbal dintre echipa piloților și echipa primăriei!

66 de echipaje înscrise anul acesta, printre care și din străinătate, vor face spectacol pe cele mai frumoase trasee din România!”, a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

“Raliul Argeșului a devenit și un brand turistic!”

La conferința de deschidere a participat vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, care a subliniat importanța din punct de vedere turistic a desfășurării acestui important eveniment sportiv în Argeș.

“De-a lungul timpului, Consiliul Județean a fost alături de organizatori și iată că Raliul Argeșului a devenit și un brand turistic. Nu întâmplător anul acesta i-am premiat pe organizatori, clubul DTO RALLY, tocmai pentru aportul turistic pe care il aduc la nivelul județului Argeș. În această perioadă, mii de turiști din țară și din străinătate vin în Argeș să asiste la probele speciale organizate în Piteşti, pe Trasfăgărăşan, pe drumurile din zona Câmpulung, dar şi lângă Barajul şi Lacul Vidraru. Acest lucru aduce un plus de imagine pentru județul Argeș, contribuind la dezvoltarea și promovarea turismului în județul nostru.”, a subliniat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Raliul Argeșului începe joi, 9 mai, cu teste oficiale la Albota, între orele 14:00-18:00. Startul festiv se va da în Piața Primăriei din Pitești, la ora 19.30. Pentru ediția din acest an, organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale. 66 de echipaje din țară și din străinătate se vor așeza la start. Competiția se va desfășura pe durata a două zile de concurs, cu un total de peste 430 de kilometri, cu probe speciale pe Transfăgărășan, lângă Câmpulung și în Pitești.  Evenimentul are parte de schimbări de format și de program, cu noutăți din punct de vedere al probelor speciale, cât și al sesiunii oficiale de teste.

Program:

Joi, 09 mai 2024

 • 14:00-18:00 Shakedown Albota
 • 19:30: Start Festiv și Prezentarea echipajelor în Piața Primăriei din Pitești

Vineri, 10 mai 2024: Ziua 1 de concurs

 •  13:53 PS 1 Transfăgărășan 1
 •  14:16 PS 2 Barajul Vidraru 1
 •  16:09 PS 3 Godeni
 •  17:22 PS 4 Superspeciala Pitești

Sâmbătă, 11 mai 2024: Ziua 2 de concurs

 • 10:23 PS 5 Berevoiești
 • 11:56 PS 6 Lacul Vidraru
 • 12:29 PS 7 Piscul Negru
 • 15:27 PS 8 Transfăgărășan 2
 • 15:50 PS 9 Barajul Vidraru 2 Power Stage
 • 20:30 Festivitatea de premiere în Piața Primăriei din Pitești

Sursă foto: CJ Argeș și Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Circulație închisă pe DN 73 C și DN 7C pentru desfășurarea Raliului Argeșului – 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole