Ce spune tradiția? Cuib de barză montat pe un stâlp din cartierul Racovița!

de | 08.05.2024 11:58 | Mioveni, Lifestyle

O barză are de acum un nou cuib în cartierul Racovița din Mioveni. Asta după ce, în această dimineață, cei de la Serviciul de Iluminat Public din Mioveni au montat încă un cuib de barză.

Cei de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că acesta a fost amplasat pe un stâlp de iluminat de pe strada Dealul Bisericii, în cartierul Racovița, și a fost confecționat din paie și crengi, fiind așezat pe un suport special, unde păsările vor fi ferite de orice pericol. Noul cuib a fost imediat ocupat de vestitorul primăverii.

Cine strică un cuib de barză va fi…

Una dintre cele mai răspândite și cunoscute superstiții despre berze spune că acestea aduc bebeluși în ciocul lor puternic, primăvara devreme, când se întorc din migrație. În cultura populară, berzele aduc noroc și prosperitate la casa gospodarului și mulți copii sănătoși și frumoși. În credințele românești, se spune că dacă vezi o barză zburând deasupra ta, te așteaptă o călătorie bună. Totodată, dacă vezi o barză căutând hrana pe câmp, atunci vei avea un an prosper, iar dacă o barză își face cuib pe acoperișul casei tale, vei avea mare noroc tot anul și vei fi protejat de necazuri. O altă superstiție se referă la faptul că cine strică un cuib de barză sau omoară o barză, va fi blestemat toată viața lui și va avea numai nenorociri, ba chiar își pierde și el casa și familia.

Sursă foto: Facebook Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Ciotiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor din Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni

Ultimele articole