Prejudiciu imens creat de fosta contabilă a Primăriei Corbi! A fost condamnată la șase ani de închisoare

de | 08.05.2024 20:50 | Județean, Eveniment

Fosta contabilă a Primăriei Corbi din județul Argeș, Elena Groșanu, a fost condamnată la închisoare cu executare, fiind acuzată de peste 800 de fapte de abuz în serviciu şi peste 100 de fapte de fals intelectual şi uz de fals. Prejudiciu este de 1,9 milioane de lei.

Pe 26 aprilie, Tribunalul Argeș a hotărât condamnarea acesteia la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Totodată, ea trebuie să plătească suma de 1.801.577,85 lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi, către Primăria Corbi, relatează adevarul.ro.

Femeia a contestat hotărârea instanței, iar dosarul se va muta la Curtea de Apel Pitești.

Elena Groșanu este acuzată de către procurorii anticorupție pentru 808 ordine de plată prin care ar fi plătit peste 1,5 milioane de lei firmei fiicei sale. Mai mult de atât, ea ar fi plătit suma aproximativă de 400.000 de lei din contul Primăriei pentru rate la împrumuturi făcute de ea și de rudele ei la un CAR.

„Pun banii înapoi, tot. Numai iertați-mă. Nu mergeți mai departe”

Înainte ca fapta să fie sesizată organelor penale de către conducerea Primăriei Corbi, contabila a mers să își ceară iertare de la actualul primar al localității, dar și de la fostul edil, în încercarea de a scăpa cu basma curată.

Potrivit sursei citate, la dosar există un fragment dintr-o convorbire, înregistrată la data de 11 mai 2022, între contabilă și cei doi edili.

Am venit să discutăm și să mă iertați. Și să mă ajutați să scap de asta. Pun banii înapoi, tot. Numai iertați-mă. Nu mergeți mai departe (…)

Deci nu-i problemă. Eu pun banii înapoi. E vorba de raport să nu se scrie nu știu ce, să se ducă la Procuratură! (…) Am încercat să fac tot felul de prostii și nu mi-a ținut.(…)

Ați mai ajutat dumneavoastră și pe alții. Ați găsit portițe… Știți cum se zice prin… «Legea e făcută s-o citești și printre rânduri»”.

În cele din urmă,  Anca Baciu, primărița comunei Corbi, a sesizat organele penale, iar dosarul și-a urmat cursul normal.

Foto Facebook Primăria Corbi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dosarul DNA de la Corbi a plecat de la sesizarea primăriței! Anca Baciu a găsit nereguli în contabilitate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corbi

Ultimele articole