anchetaonline.ro

Andreea Rotaru- olimpica națională a Argeșului la Engleză! FELICITĂRI!

de | 21.04.2022 15:49 | Știri, Județean, Național, Pitești

 

În perioada 17-20 aprilie, la a avut loc Etapa Națională a Olimpiadei de , eveniment important găzduit de județul .

La olimpiadă au participat 364 de   iar PREMIUL I a fost obținut de eleva ROTARU ANDREEA, de la clasa a 11-a H, bilingv a Colegiului Național ” Zinca Golescu”, din Pitești.

Eleva a fost coordonată de doamna profesor Aida Grecu

Zinca reconfirma inalta calitate a serviciilor educationale oferite comunitatii sale scolare, inca o data, intr-un nou context, intr-o noua formula!, este mesajul transmis pe pagina de socializare a colegiului.

 

Felicitări!

 

la olimpiada

 

Radu Perianu, prefectul județului Argeș a fost prezent la festivitatea de deschidere a olimpiadei și le-a urat elevilor mult succes:

Am participat la deschiderea festivă a olimpiadei și m-am bucurat să văd atâția  ambițioși și inteligenți, fiecare cu dorința de a deveni olimpic național.

Este esențial ca fiecare dintre noi să știe o limbă de circulație internațională cum este limba engleză. Fie că ne gândim la momente în care mergem în vacanță în afara țării sau la situații de criză precum este acum la granița României, trebuie să înțelegem că e important să putem comunica. Așa ne putem lua informațiile corecte și de care avem nevoie și putem transmite, la rândul nostru.

Generația nouă știe acest lucru. Pentru mulți dintre ei, limba engleză este a doua limbă vorbită după limba română.

Aș vrea să dăm un rol social acestei olimpiade așa că i-am rugat pe candidați, pentru că fiecare a dovedit că este cel mai bun din județul lui, să le ofere din cunoștiințele lor și celor din jur. Să îi învețe o minimă comunicare în limba engleză și pe apropiații lor pentru care poate că școala și timpurile nu au fost la fel de generoase.

Mult succes tuturor!

May the best student win!”, a precizat la acel moment Radu Perianu.

 

278930095 5221417451257465 6419891665294299975 n - Andreea Rotaru- olimpica națională a Argeșului la Engleză! FELICITĂRI!

Sursă foto: Facebook Colegiul National Zinca Golescu

 

Și a fost o poveste frumoasă …

La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ s-a scris o poveste fără pereche. O poveste în care Feții-Frumoși și Ilenele Cosânzene au fost elevii din toată țara, de la clasele VII-XII.

Și cum putea oare să fie mai potrivit decât ca acest eveniment să se desfășoare în luna în care îl sărbătorim pe Shakespeare?! Identificându-se cu Elena, Hermina sau Demetrius din Visul unei nopți de vară, cu Prospero sau Miranda din Furtuna, cu Balthazar sau Lorenzo din Neguțătorii din Veneția, olimpicii naționali au interpretat unul din cele mai frumoase roluri din viața lor, acela de participanți la o competiție în care nu au existat învingători și învinși, toți fiind niște câștigători ai unei experiențe de neuitat.

Și pentru că poveștile frumoase devin de neuitat numai dacă există o multitudine de factori implicați cu sufletul deschis, parteneri de încredere le-au stat alături (Instituția Prefectului Argeș, Cosiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Mioveni, Primăria Orașului Topoloveni, Primăria Albeștii de Argeș, Primăria Poiana Lacului, Europe Direct Argeș, Pitești), iar sponsori precum Ambasada Statelor Unite, S.C. Intens Prest SRL, Societatea de Geografie – filiala Argeș, Editura Paralela 45, Cofetăria Ribana, Vulturul & Compani SRL, Mioveni, Sonimpex Topoloveni SRL (Magiun Topoloveni), New Design Composite au susținut și recunoscut performanța olimpicilor.

Nu trebuie să îi omitem pe cei responsabili de realizarea ”decorurilor” din povestea noastră, școlile din județ prin reprezentanții lor, care le-au dezvăluit taine ale locurilor noastre, călăuzindu-le pașii prin locuri despre care își vor aminti peste timp. Școala unde s-a scris cu adevărat povestea, Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, construită asemeni unui labirint al lui Dedal, le-a oferit totuși posibilitatea de a desluși calea spre succes.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Argeș a oferit coordonatele poveștii, iar elevii au țesut firul narativ, așa cum au știut ei mai bine, rezultatul fiind, de fapt, o continuare a unei povești fără sfârșit.

S-a încheiat un capitol, scris în Argeș. La anul, povestea va continua pe alte meleaguri românești, cu o parte din aceiași protagoniști, care sperăm să își amintească cu drag de povestea scrisă în aprilie 2022. a transmis Inspectorul Școlar General, Prof. dr. Alina-Ramona MANEA

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Andreea Rotaru | New Design Composite | Pitești | Topoloveni