În Joia Mare, cadouri pentru 27 de copii din Călinești

de | 21.04.2022 15:31 | Știri, Administrație, Lifestyle, Rural

În urmă cu o lună, Primăria Călinești a lansat campania umanitară ,,De Paști, aducem ÎMPREUNĂ LUMINĂ în suflete”, iar astăzi, în Joia Mare din săptămâna Patimilor, au împărțit către beneficiari ”roadele” acestui demers. 27 de copii din 12 familii cu posibilități financiare reduse și 6 vârstnici cu probleme de sănătate și stare materială precară au fost invitați în sala mare a Primăriei Călinești pentru a li se înmâna cadourile.
calinesti calinesti 1 e1650543654440 - În Joia Mare, cadouri pentru 27 de copii din Călinești 6 e1650543750560 - În Joia Mare, cadouri pentru 27 de copii din Călinești
Acțiunea a fost posibilă ca urmare a demersurilor inițiate de primarul Mihai Georgescu și colegii săi din aparatul Primăriei Călinești, căruia i s-au alăturat preoții din localitate și cetățenii inimoși ai comunei, care au ajutat cu bunuri și bani pentru darurile ce au ajuns astăzi la copii.
Pachetele cadou au fost oferite celor 27 de copii, cu vârste cuprinse între 3 si 13 ani, care au primit dulciuri, încălțări și un obiect vestimentar nou. De asemenea, pentru membrii fiecărei familii beneficiare au fost făcute pachete haine, sortate pe mărimi și gen, fiind doar obiecte vestimentare de foarte bună calitate.
Cei 6 vârstnici au primit, de asemenea, pachete cu haine, dulciuri, alimente de bază, precum ulei, zahăr, făină, mălai, produse de igienă, obiecte vestimentare și pături.
Mihai Georgescu Calinesti
”Doresc să mulțumim oamenilor de bine care au răspuns pozitiv acestei campanii umanitare și au pus suflet în organizarea cu succes a acestei acțiuni din Joia Paștelui, aducându-ne, tuturor, o bucurie în suflet. Sper ca și pe viitor să ne rămâneți alături și să reușim împreună să identificăm cazuri cu o situație materială precară, cărora să le oferim speranță și un zâmbet, prin activități similare cu aceasta.
Vă doresc tututor Paște fericit, să fim mai calmi, mai atenți la nevoile semenilor și să facem bine, căci menirea noastră pe acest pământ sunt faptele bune. Paște fericit!”, a fost mesajul transmis de către primarul Mihai Georgescu în cadrul evenimentului.
Printre cei aflați în sală s-au aflat și familiile de ucraineni care sunt găzduite la Călinești, două mame alături de cele 3 fete,  aflându-se tot în grija administrației locale, care se asigură săptămânal să aibă toate cele necesare traiului zilnic.

Paștele a găsit mai fericiți cetățenii de pe două străzi din localitate, drumurile fiind recent asfaltate.

Străzile Baciu și District din Călinești, asfaltate

Investițiile programate de administrația locală Călinești s-au derulat și în luna aprilie, când s-au efectuat noi lucrări la nivelul infrastructurii rutiere din localitate. Sunt în derulare două asfaltări care vizează străzile Baciu și District.

calinesti

Strada Baciu are o lungime de 342 m cu o lățime de 4 m și două benzi de circulație. Strada District are 355 m, tot de 4 m lățime și două benzi de circulație. Cele două artere deservesc peste 100 de locuitori.

Lucrarea este în curs de desfășurare, dar nu sunt prevăzute șanturi betonate, dat fiind faptul că la nivelul comunei există depus proiect pentru gaze și canalizare.

„Pentru anul în curs s-a prevăzut realizarea studiilor pentru asfaltarea străzilor pietruite din cele 12 sate ale comunei. Preconizăm ca până la finalul anului să reușim execuția efectivă a jumătate din străzile menționate.”, ne-a declarat primarul comunei Călinești, Mihai Georgescu.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești

Ultimele articole